Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Dinamo u Gradski vrt danas dolazi totalno bez Zdravka Mamića – piše OsijekNews.hr

Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su sključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović ...

Objavljeno 04.11.2018
Lucija Tokić

Dinamo će danas u Osijeku na travnjak Gradskog vrta, a u utakmici 13. kola Prve HNL, u derbiju prvoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva, u 17.30 sati, istrčati bez Zdravka Mamića kao člana kluba – piše OsijekNews.hr

Zdravko Mamić više nije član Dinama. Osim njega iz kluba su sključeni njegov brat Zoran Mamić i Damir Vrbanović – piše na svojoj internetskoj stranici HRT Sport.

Razumije se, Zdravko Mamić je u BiH, podalje hrvatskih sudova i zatvora, ali je u Dinamu figurirao za člana, što bi značilo, da nije ove odluke, da bi Dinamo tehnički u Osijek ‘došao s njim’.

Iz udruge Dinamo to smo mi kažu kako se to dogodilo zbog njihova zahtjeva Upravi kluba još iz svibnja. Udruga je uputila zahtjev o njihovu izbacivanju prije presude suda u Osijeku, a temeljili su ga na članku 19. Statuta Dinama. U tom članku stoji da će Klub zahtjev za članstvo odbiti osobi za koju je pravomoćno utvrđeno da je Klubu svojim ponašanjem i radnjama nanijela štetu, kao i za vrijeme dok traju odgovarajući postupci – piše HRT.

U međuvremenu je pravomoćna optužnica postala i nepravomoćna presuda, zbog čega je Zdravko Mamić pobjegao iz Hrvatske zbog zatvorske kazne iznad 5 godina, Zoran Mamić dobio je 4 godine i 11 mjeseci zatvora, a Vrbanoviću je nepravomoćno određena kazna zatvora od tri godine – dodaje HRT.

Nažalost, na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo što ne bi dogodilo da nismo predali zahtjev potkraj svibnja. Zadovoljni smo što je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i što Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović, sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće ni kao ideja – kazao je Juraj Čošić, predsjednik udruge Dinamo to smo mi.

– Pozdravljamo činjenicu da oni koji su oštetili Dinamo više nisu njegovi članovi. Iduće što klub treba učiniti jest zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to ne budu učinili, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu te kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasovali da Dinamo nije oštećen, što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom kazao je Čošić.

Čitajte na HRT Sport

Tagovi: dinamo, gnk dinamo, nk osijek, Osijek, prva hnl, zdravko mamić,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE