Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Kolumne

JEL’ NETKO VIDIO 200.000 LJUDI? KOME PRIJAVITI!?

Svaka država bi, koja bi u tako kratkom vremenu zaposlila toliki broj ljudi, svakako bila pozitivna tema svih svjetskih medija

Objavljeno 07.06.2018
dr. sc. Željko Požega

Hrvatska je u nešto više od četiri godine (od 2013. do početka 2018. godine) smanjila broj nezaposlenih osoba za nevjerojatnih 200 tisuća radnika (s razine od približno 400 tisuća nezaposlenih na razinu od 200 tisuća nezaposlenih osoba). Svaka država bi, koja bi u tako kratkom vremenu zaposlila toliki broj ljudi, svakako bila pozitivna tema svih svjetskih medija, kao i predmet proučavanja ekonomske znanosti i teorije. Međutim, u istom vremenskom razdoblju Hrvatska ne samo da nije povećala broj zaposlenih, nego je i doživjela prilično ozbiljan pad broja zaposlenih radnika. Dakle, nestalo je najmanje 200 tisuća ljudi, najmanje 200 tisuća onih koji žele raditi te koji znaju i mogu raditi. Kada neki zaljubljeni tinejdžer dva tri dana ne dođe kući, njegova obitelj diže na noge policiju koja ga intenzivno traži. Kome trebamo prijaviti da je nestalo 200 tisuća radno sposobnih ljudi!? Hoće li ih netko uopće tražiti i zvati da se vrate kući?

Tagovi: kolumna, Željko Požega,

Autor: dr. sc. Željko Požega

Prof. dr. sc. Željko Požega rođen je 06. svibnja 1979. godine u Našicama. Redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na grupi kolegija vezanih za upravljanje ljudima. Vanjski je suradnik i predavač na još nekoliko fakulteta i ustanova. Što u suautorstvu, što samostalno, objavio je 90 znanstvenih radova te je sudjelovao na 57 znanstvenih skupova sa izlaganim radom. Predavač je na više od stotinu tečajeva, seminara ili radionica iz područja menadžmenta ljudskih resursa i upravljanja znanjem održanim u raznim gradovima i općinama te različitim institucijama, poduzećima ili udrugama. Voditelj je ili suradnik na nekoliko znanstveno – istraživačkih projekata. Također, kao član tima sudjelovao je u izradi više od deset strategija razvoja. Nadalje, za više desetaka poduzeća obavlja poslove savjetnika iz pojedinih područja upravljanja ljudima, odnosno zaposlenicima. Za više desetaka tvrtki izrađuje Pravilnik o radu, Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova te Pravilnik o motiviranju i nagrađivanju zaposlenika, zatim obavlja poslove organizacije rada i sistematizacije radnih mjesta, oblikovanja hijerarhijske organizacijske strukture i analize poslova te provodi programe i sustave motiviranja, nagrađivanja i obrazovanja zaposlenika. Također, u velikom broju institucija, poduzeća i udruga organizator je i voditelj cjelokupnog selekcijskog postupka kandidata vezano za prijem kandidata za rad na (ne)određeno vrijeme ili za izbor dobitnika stipendija učenika i studenata. U više desetaka projekata stručni je suradnik za područje ljudskih resursa. Dosad je bio angažiran kao savjetnik, edukator ili analitičar tržišta rada, socio – ekonomske analize i upravljanja ljudskim resursima prilikom izrade i provedbe više desetaka projekata financiranih iz različitih fondova Europske unije. Voditelj je izrade više od deset studija iz područja ljudskih resursa, tržišta rada, strukture poduzetnika i gospodarskih subjekata itd.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE