Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Kolumne

Jesu li naši političari ovisnici o kokainu? – pita se prof.dr.sc. Željko Požega

Kod pojedinaca koji duže vremena imaju moć mijenja se moždana aktivnost u dijelu mozga zaduženog za empatiju - piše Požega u novoj kolumni

Objavljeno 23.11.2018
dr. sc. Željko Požega

Mnoge su znanstvene studije dokazale kako dugotrajna moć kvari ljude. Tako, na primjer, osoba koja duže vremena ima moć sve manje može čitati tuđe emocije i sve manje suosjeća sa tzv. običnim, malim ljudima.

Kod pojedinaca koji duže vremena imaju moć mijenja se moždana aktivnost u dijelu mozga zaduženog za empatiju pa te osobe osjećaju sve manje emocija i povezanosti sa kolegama s kojima su do jučer pili kavu, s kojima su odrasli ili zajedno izlazili u diskoteke.

Osobe koje duže vremena imaju moć razvili su de facto povredu mozga te se sve manje mogu kontrolirati. Pojedinci koji duže vremena imaju moć sve slabije procjenjuju, gube osjećaj za realnost i više ne mogu promatrati stvari iz tuđe perspektive.

Znanstvene studije dalje kažu da duži osjećaj moći ima isti efekt na mozak kao i kokain jer stvara ovisnost o dopaminu (hormon sreće), a to rezultira da te osobe postaju agresivnije, arogantnije i nestrpljivije.

Tako kažu studije. Na Vama je da procijenite da li naši političari kroz povijest i danas, a posebno oni koji su duže vladali, potvrđuju te studije ili ih demantiraju.

U Dubrovačkoj republici u davnom 14. stoljeću su to znali i ograničavali su dužinu vladavine knezova, trebamo li i mi danas slijediti učenje Dubrovačke republike?

Tagovi: požega, Željko Požega,

Autor: dr. sc. Željko Požega

Prof. dr. sc. Željko Požega rođen je 06. svibnja 1979. godine u Našicama. Redovni je profesor na Ekonomskom fakultetu u Osijeku na grupi kolegija vezanih za upravljanje ljudima. Vanjski je suradnik i predavač na još nekoliko fakulteta i ustanova. Što u suautorstvu, što samostalno, objavio je 90 znanstvenih radova te je sudjelovao na 57 znanstvenih skupova sa izlaganim radom. Predavač je na više od stotinu tečajeva, seminara ili radionica iz područja menadžmenta ljudskih resursa i upravljanja znanjem održanim u raznim gradovima i općinama te različitim institucijama, poduzećima ili udrugama. Voditelj je ili suradnik na nekoliko znanstveno – istraživačkih projekata. Također, kao član tima sudjelovao je u izradi više od deset strategija razvoja. Nadalje, za više desetaka poduzeća obavlja poslove savjetnika iz pojedinih područja upravljanja ljudima, odnosno zaposlenicima. Za više desetaka tvrtki izrađuje Pravilnik o radu, Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji poslova te Pravilnik o motiviranju i nagrađivanju zaposlenika, zatim obavlja poslove organizacije rada i sistematizacije radnih mjesta, oblikovanja hijerarhijske organizacijske strukture i analize poslova te provodi programe i sustave motiviranja, nagrađivanja i obrazovanja zaposlenika. Također, u velikom broju institucija, poduzeća i udruga organizator je i voditelj cjelokupnog selekcijskog postupka kandidata vezano za prijem kandidata za rad na (ne)određeno vrijeme ili za izbor dobitnika stipendija učenika i studenata. U više desetaka projekata stručni je suradnik za područje ljudskih resursa. Dosad je bio angažiran kao savjetnik, edukator ili analitičar tržišta rada, socio – ekonomske analize i upravljanja ljudskim resursima prilikom izrade i provedbe više desetaka projekata financiranih iz različitih fondova Europske unije. Voditelj je izrade više od deset studija iz područja ljudskih resursa, tržišta rada, strukture poduzetnika i gospodarskih subjekata itd.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE