Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Justice

Todorić ima pravo i na osobnu žalbu, očekuje se ispitivanje u tužiteljstvu

U tužiteljstvu Todorić će se suočiti s optužbama i bit će mu ponuđeno da iznese obranu

Objavljeno 08.11.2018
Lucija Tokić

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić, koji je jučer navečer pritvoren nakon izručenja iz Londona, ima pravo i na tzv. osobnu žalbu o kojoj sudsko izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda treba odlučiti tri dana nakon podnošenja, pojasnio je danas glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

“O osobnoj žalbi odlučuje izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, ali će o njoj odlučivati u trenutku kada se vidi hoće li Todorić osobno izjaviti žalbu na odluku o pritvoru. S obzirom na činjenicu da je Todorić tek u srijedu nakon uhićenja zaprimio rješenje o istražnom zatvoru, taj rok za žalbu je bivšem vlasniku Agrokora počeo teći s današnjim danom”, pojasnio je Devčić.

Dodao je da Todorićev trodnevni rok za žalbu istječe u ponedjeljak.

“Ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, a to može biti Todorićevo odricanje na pravo osobne žalbe ili da, primjerice, napiše žalbu tijekom četvrtka i dostavi je sudu isti dan,u tom slučaju o žalbi bi se odlučivalo odmah”, kazao je Devčić.

U tom slučaju sudac istrage dostavlja spis izvanraspravnom vijeću, a vijeće potom zakazuje sjednicu. Kada bi sjednica mogla biti zakazana, Devčić nije precizirao.

Novinarima nije želio komentirati informaciju da je Županijsko državno odvjetništvo, koje vodi istragu, demantiralo tvrdnju predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića da tužiteljstvo odustaje od ispitivanja dosad neispitanog svjedoka.

”Državno odvjetništvo raspolaže s podacima s kojima raspolaže i ovisno o tome obavještavaju sud. DORH hipotetski može obavijestiti sud da su ispitani svi svjedoci, da odustaje s ispitivanjem svjedoka ili da zatraži određivanje istražnog zatvora, no u ovom trenutku su to tek nagađanja.” rekao je Devčić.

Nakon noći iza rešetaka Todorića očekuje ispitivanje u tužiteljstvu gdje će ga suočiti s optužbama i ponuditi mu da iznese obranu. Prema neslužbenim informacijama tužitelji bi ga mogli ispitati u poslijepodnevnim satima.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: ispitivanje u tužiteljstvu, ivica todorić, osobna žalba, suđenje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE