Site icon NacionalniPortal.hr – najnovije vijesti iz Hrvatske

Umro poznati kuhar Andrej Barbieri

ugljikohidrati, meso, prehrana

Uspješni i nagrađivani hrvatski kuhar Andrej Barbieri umro je u subotu u dobi od 50 godina u kliničkom bolničkom centru na Sušaku u Rijeci.

Barbieri je rođen u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, kao mlad je otišao u Italiju gdje se školovao i otvorio multimedijalni lokal.

Vodio je brojne restorane diljem Europe, između ostalog  na Siciliji, Sardiniji, Kreti i u Španjolskoj.

Nakon povratka iz inozemstva svoj gastronomski put nastavlja u Voloskom gdje je vodio Skalinadu, a potom u Opatiji gdje kuha u Tramerki.

Uz opatijsku Bevandu gdje je bio glavni chef, Barbieri je u Rijeci na Korzu vodio i lokal Conca d’Oro.

U Dohi je otvorio Quavannu i postao chef konzultant prvog hrvatskog restorana u Kataru.

Bio je član žirija gastronomske tv emisije Masterchef. Surađivao je s brojnim časopisima, uključujući StoryGourmet,

(Hina)

Exit mobile version