Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

1. TESLA IN LIKA FESTIVAL

Cilj predstaviti područje kao vrlo pogodno za ciklo turizam i potaknuti gradnju i obilježavanje novih biciklističkih staza

Objavljeno 06.06.2019
Ivona Amidžić

Prvi TESLA IN LIKA FESTIVAL, od 6. do 9. lipnja, zamišljen je da privuče što veći broj aktivnih gostiju svih dobi u grad i njegovu okolicu.

Među ostalim, cilj je predstaviti ovo područje kao vrlo pogodno za ciklo turizam i potaknuti gradnju i obilježavanje novih biciklističkih staza.

Projekt uključuje vožnje za rekreativce, ali i profesionalce, uz predstavljanje ljepota ličkoga kraja i važnih pojedinaca porijeklom iz Like koji su postizali vrhunske rezultate u sportu i znanosti. Činjenica da se tenis u Gospiću igrao davne 1900. godine, kad je i osnovan prvi teniski klub u Hrvatskoj.

Također, prije 65 godina (1054.) osnovan je hrvački klub, a prije 72 godine (1947.) osnovan nogometni klub Žabica. Isto tako, cilj je ovog projekta po prvi put organizirati TESLA RUN TRAIL na Baškim Oštarijama.

Rijeka Novčica će za ovaj projekt poslužiti kao pozornica za bendove koji će dva dana zaredom u samoj staroj jezgri grada održati koncerte. Na starim pročeljima Murkovića mlinice izmjenjivati će se svjetlosne instalacije i fotografije Tesle i starih sportskih klubova koji su davnih dana osnovani u Gospiću.

Još jedan od ciljeva projekta je okupljanje inovatora kako onih najmlađih, tako i odraslih inovatora koji iza sebe imaju iskustva i velike projekte. Po gradu Gospiću na nekoliko atraktivnih lokacija biti će postavljene svjetlosne instalacije s likom Nikole Tesle.

Osim što će organizacijski dio odraditi HANA TOURS ZELENGAJ d.o.o., uključiti će u projekt sve lokalne segmente, od lokalne uprave, prvog turističkog klastera LIKA DESTINATION, LAG LIKA itd. Kratkoročno, ruralna i urbana mjesta dobivaju sportsku i kulturnu manifestaciju, a dugoročni cilj je sportska i turistička revitalizacija kraja na osnovu kapaciteta kojima raspolaže.

Cijeli program možete pogledati na stranicama Ministarstva turizma ovdje, ili na  službenim stranicama festivala ovdje.

foto: Ministarstvo turizma

Tagovi: biciklističke staze, biciklizam, ciklo turizam, festival, lika, Tesla, tesla in lika,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE