Site icon NacionalniPortal.hr – najnovije vijesti iz Hrvatske

Advent u Požegi dobio pojačanje iz Zagreba, tjestenina iz koluta sira je hit

I ovog prosinca u Slavoniji se održava najpopularnije adventsko događanje na ovim prostorima. Ninina čarobna Shhhuma punih će mjesec dana zabavljati sve koji u nju kroče, a ove godine okupila je čak 15 adventskih kućica od kojih nam je jedna posebno zapela za oko. Riječ je o kućici Pastamisee koja je prošle godine oduševila sve na zagrebačkom adventu, a sada su odlučili svoja slasna jela predstaviti i ovdje.

Pastamisee je street-food koncept specijaliziran za tjesteninu pripremljenu u kolutu Grana Padano sira. Radi se o jednostavnom, ali vrlo efektivnom procesu gdje se tek skuhana svježa tjestenina miješa u izdubljenom kolutu sira koji se pod toplinom lagano topi i stvara intenzivan, kremasti umak.

Osim što su im jela atraktivnog izgleda i bogatog okusa, autentična priprema svakako je ono što će okupiti ljude oko njihove kućice. Sve se radi pred gostom i gotovo je u nekoliko minuta. Koriste kvalitetan sir i svježu domaću tjesteninu, i to u dvije varijante: Cacio e pepe je slavna talijanska tjestenina sa sirom i tostiranim crnim paprom, a druga je ona s tartufima kojoj malotko može odoljeti. Pripremaju je u kolutu sira s mousseom od bijelog tartufa, a sve se završava svježe ribanim crnim zimskim tartufom.

“Ako želite probati nešto drugačije, brzo, konkretno i ukusno, posjetite našu kućicu u Shhhumi, a ako volite fotografirati i snimati hranu, slobodno nas označite na Facebooku, Instagramu ili TikToku jer volimo vidjeti kako Pastamisee izgleda iz vaše perspektive”, govori nam dobro raspoložena ekipa koja stoji iza cijele priče.

Exit mobile version