Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

AKOSI postižu zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni

Atletski klub osoba s invaliditetom Vinkovci usprkos koroni nastavlja s hvalevrijednom organizacijom atletske lige pa je u borbi s koronom već treći puta izašao kao pobjednik.

Objavljeno 01.11.2020
Darija Kovačić

Atletski klub osoba s invaliditetom postiže zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni. Ove godine članovi kuba osvojili su 5 medalja na državnim prvenstvima uz postavljena dva državna rekorda. Zbog epidemiološke situacije, specifičnosti cijele godine i manjka natjecanja klub je pokrenuo atletsku ligu za osobe s invaliditetom. Liga se sastojala od tri kola na kojem su se svi članovi natjecali u disciplinama bacanja koplja i kugle.

Rezultati su se bodovali prema RAZA tablicama (međunarodnim svjetskim tablicama) te nakon tri kola dobili smo i prve pobjednike lige. Prvo kolo lige održano je 05.09., drugo kolo 18.09. dok je završno treće kolo lige održano 31.10. Sva tri kola održala su se na atletskom borilištu u Vinkovcima.

-Usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih mjera, uspjeli smo u našem naumu da naši članovi kluba zadrže kontinuitet treniranja i natjecateljskih rezultata. Iako liga nije službeno natjecanje iz kalendara nacionalnog saveza, naši sportaši pokazali su veliku zainteresiranost te ova liga svakako ima potencijal za nastavak u idućoj godini – izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić

Nakon održana tri kola, poredak je bio sljedeći:

1. Eva Blažević
2. Marin Županović
3. Ivana Purkić
4. Tomislav Šarac
5. Marin Lozić
6. Toma Žoldin
7. Martina Đukić
8. Domagoj Barinić
9. Ivan Perša
10. Danijel Varvodić

-Ovim putem čestitam svima na ostvarenim rezultatima koji su bili iznad očekivanog. Čeka nas dosta rada u narednom periodu gdje ćemo raditi na usavršavanju tehnike kako bi spremno dočekali iduću natjecateljsku godinu – izjavio je trener Bruno Ter.

Foto: AKOSI Vinkovci

Tagovi: AKOSI, atletika, medalje, sport, Vinovci,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE