Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Alemka Markotić predložena za članicu Znanstvene savjetodavne platforme EU za COVID-19

Zadaća Znanstvene savjetodavne platforme bit će osigurati bolju, bržu i usklađenu razmjenu znanstvenih podataka, stručnih mišljenja i praktičnih iskustava na razini EU

Objavljeno 12.11.2020
Darija Kovačić

Vlada Republike Hrvatske predložila je u četvrtak profesoricu Alemku Markotić za članicu Znanstvene savjetodavne platforme Europske unije (EU) za Covid-19.

Prof.dr. sc.Alemka Markotić ravnateljica je Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, redovita profesorica Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i članica Nacionalnog stožera Civilne zaštite RH.

Savjetodavna platforma, koja će uskoro biti uspostavljena na razini EU na prijedlog predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, okupit će uvažene znanstvenike iz svih država članica EU koji savjetuju svoje vlade na najvišoj razini, kao i Europsku komisiju, izvijestili su iz Vlade RH.

Zadaća Znanstvene savjetodavne platforme bit će osigurati bolju, bržu i usklađenu razmjenu znanstvenih podataka, stručnih mišljenja i praktičnih iskustava na razini EU, radi iznalaženja najboljih odgovora na pandemiju Covid-19.

Članovi te platforme imat će i važnu komunikacijsku ulogu u pojašnjavanju dogovorenih epidemioloških mjera i pružanja svih bitnih odgovora građanima i zainteresiranoj javnosti EU u vezi javnog zdravlja i zaštite od pandemije Covid-19, stoji u priopćenju.

(Hina)

foto: arhiv

Tagovi: bolnica, COVID-19, dr.markotić, europska komisija, europska unija, iskustva, klinika, komunikacija, koronavirus, savjetodavna platforma, vlada rh,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE