Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Bernardić: Ako ne kupimo borbene zrakoplove od Izraela, Krstičević treba podnijeti ostavku

"Treba pričekati i vidjeti hoće li se proces kupnje realizirati. Ukoliko taj posao propadne, bit će to jedna velika međunarodna blamaža za Hrvatsku. Mislim da će u tom slučaju general Krstičević, inače sudionik Domovinskog rata, tad znati povući odgovoran, častan i vojnički potez“, rekao je Bernardić.

Objavljeno 28.12.2018
Marko Leskovar

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić ocijenio je u petak da bi ministar obrane Damir Krstičević morao povući “častan i vojnički potez“ te dati ostavku u slučaju da ne dođe do kupnje 12 borbenih aviona F-16 Barak od Izraela.

Posljednje informacije koje govore da je u pitanje dovedena kupnja 12 borbenih aviona F-16 Barak od Izraela, Bernardić je komentirao u Nedelišću na tradicionalnom stranačkom okupljanju SDP-a Međimurske županije, navodi se u priopćenju SDP-a.

“Treba pričekati i vidjeti hoće li se proces kupnje realizirati. Ukoliko taj posao propadne, bit će to jedna velika međunarodna blamaža za Hrvatsku. Mislim da će u tom slučaju general Krstičević, inače sudionik Domovinskog rata, tad znati povući odgovoran, častan i vojnički potez“, rekao je Bernardić.

Američki portal Axios objavio je u četvrtak, pozivajući se na neimenovanog izraelskog dužnosnika, da je praktički propao posao prodaje Hrvatskoj izraelskih zrakoplova američke proizvodnje pošto je američki ministar obrane na odlasku James Mattis odbio ublažiti uvjete koje su Sjedinjene Države postavile za transfer zrakoplova.

Upitan za komentar istupa stranačkog kolege i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela, koji je u četvrtak na blagdanskom domjenku SDP-a Rijeke i Primorsko – goranske županije izrazio nezadovoljstvo vodstvom SDP-a i smjerom koji ide stranka, Bernardić je poručio – neka svatko radi svoj posao.

“Neka svatko u SDP-u radi posao. Gradonačelnik Rijeke neka radi posao za građane Rijeke. To bi bilo najpametnije, a kao što se to inače u politici kaže, ocjenu rada dat će na kraju članice i članovi SDP-a, odnosno građanke i građani Rijeke”, rekao je Bernardić.

Tagovi: bernardić, izrael, obersnel, zrakoplovi,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE