Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Bogati postaju bogatiji: Saudijska Arabija potpisala poslovne ugovore u vrijednosti 50 milijardi dolara

Ugovori su potpisani usprkos činjenici da konferenciju zbog ubojstva novinara Jama Khashoggija bojkotiraju vodeći zapadni političari

Objavljeno 23.10.2018
Marko Leskovar

Među tvrtkama sa kojima je Saudijska Arabija potpisala višemilijunske ugovore su također i određeni giganti u svom sektoru, kao što su: Trafigura, Total, Hyundai, Norinco, Baker Hughes, Halliburton i ostali.

Saudijska tvrtka Aramco, nacionalna naftna i plinska kompanija sa sjedištem u Dhahranu i, prema Bloombergu najprofitabilnija tvrtka na svijetu, potpisala također 15 memoranduma o razumijevanju u vrijednosti 34 milijarde dolara.

Rusija je u Rijad poslala veliko izaslanstvo koje predvodi Kiril Dimitrijev, čelnik Direktnog investicijskog fonda (DIF). Novinarima je kazao da Khashoggijevo ubojstvo treba istražiti i krivce kazniti, ali da se odlučnost Saudijske Arabije u provođenju gospodarskih i socijalnih reformi ne može ignorirati.

Konferencija se održava u velebnom i raskošnom hotelu Ritz-Carlton u kojem je prijestolonasljednik Mohamed bin Salman u korupcijskoj čistki prošle godine zatočio više desetaka, biznismena, prinčeva, klerika i ostalih saudijskih dužnosnika.

Izvor: Hina

Tagovi: arabija, saudijska, tvrtke, ugovori,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE