Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Božinović: Dosad zabilježeno 1.053 kršenja mjera samoizolacije

Zabilježeno je i 45 kršenja mjera u ugostiteljskim lokalima

Objavljeno 03.04.2020
Ivona Amidžić

Policija je dosad zabilježila ukupno 1.053 slučajeva kršenja samoizolacije i 45 slučajeva kršenja odluke rada ugostiteljskih objekata, izvijestio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Božinović je dodao da su mjere ograničavanja društvenih okupljanja i rada trgovina i uslužnih djelatnosti prekršene u 45 ugostiteljskih lokala. Na području Policijske uprave karlovačke i koprivničko-križevačke je zabilježen po jedan slučaj, a u PU krapinsko-zagorskoj i ličko-senjskoj po dva slučaja. Na području PU varaždinske je zabilježeno šest, dok je na području PU vukovarsko-srijemske i PU zadarske zabilježeno šest slučajeva.

”Na području splitsko-dalmatinske policijske uprave zabilježeno je 14 slučajeva kršenja mjera, međutim posljednjih dana nisu zabilježeni slučajevi kršenja, dok je na području PU zagrebačke zabilježeno ukupno 10 kršenja”, precizirao je.

Božinović je dodao da je u policiji zabilježeno 13 slučajeva zaraze, dok se u samoizolaciji nalazi 156 policijskih službenika, a njih 91 je izašlo iz samoizolacije. Hrvatski Crveni križ ima četiri pripadnika u samoizolaciji, a jedan pripadnik je izašao iz samoizolacije, dok Hrvatska vatrogasna zajednica bilježi tri oboljela pripadnika, a njih 25 se nalazi u samoizolaciji.

Nadalje, Hrvatska gorska služba spašavanja ima devet pripadnika u samoizolaciji, dok je njih 17 izašlo iz samoizolacije. Oružane snage imaju osam oboljelih pripadnika, njih 99 se nalazi u samoizolaciji iz koje je dosad izašlo 102 pripadnika Oružanih snaga. Ministarstvo obrane bilježi jednu, a Državni inspektorat dvije oboljele osobe u svojim redovima, zaključio je Božinović.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: božinović, kršenje mjera, mjere, policija, samoizolacija, ugostiteljski objekti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE