Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Brod iz Kine je dopremio u riječku luku dodatne količine zaštitne opreme

Iz Vlade su priopćili kako se radi o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe

Objavljeno 20.06.2020
Ivona Amidžić

Brod iz Kine je dopremio u riječku luku dodatne količine zaštitne opreme potrebne u nastavku napora na suzbijanju pandemije koronavirusa – oko 214 tona naočala i zaštitnih odijela, ukupne vrijednosti oko 10,8 milijuna američkih dolara.

Iz Vlade su priopćili kako se radi o prvom od nekoliko brodova koji će u idućim tjednima dopremiti preostale količine robe koja je početkom travnja kupljena od kompanija MEHECO i Sinopharm.

Spomenute nabave u potpunosti su financirane sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj iz kojega je Hrvatskoj za ove potrebe do sada odobreno oko 50 milijuna eura, kažu u Banskim dvorima.

Na brodu MSC Genova nalazi se i manja količina maski, zaštitnih odijela i naočala koje su Hrvatskoj donirali Ministarstvo javne sigurnosti NR Kine, Zaklada Alibaba i Zaklada Jack Ma.

Tijekom idućih dana oprema će biti dopremljena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite te dalje distribuirana krajnjim korisnicima prema operativnim procjenama Nacionalnog stožera civilne zaštite, stoji u priopćenju.

Danas dopremljenom robom osigurava se nastavak kontinuirane opskrbe svih institucija angažiranih u suzbijanju epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: kina, koronavirus, maska, pošiljka, zaštitna maska, zaštitna oprema, zaštitno odijelo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE