Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Članovima obitelji omogućava se posjet pacijentima u bolnici

Članovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete

Objavljeno 05.06.2020
Ivona Amidžić

Članovima obitelji omogućuje se, u dogovoru s bolnicom i liječnicima, posjet pacijentima u bolnicama.

Zbog specifične epidemiološke situacije za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19, preporučene su pojačane preventivne mjere radi zaštite pacijenata smještenih u bolnicama, što je uključivalo i ograničenje mogućnosti posjeta u bolnicama te boravak roditelja uz dijete u bolnici.

Međutim, mjerama reaktivacije bolničkog zdravstvenog sustava omogućene su posjete u neodgodivim i iznimnim okolnostima u skladu s epidemiološkim smjernicama, o čemu odluku donosi ravnatelj zdravstvene ustanove sukladno organizacijskim mogućnostima. Kako je epidemiološka situacija trenutačno vrlo povoljna član/ovi obitelji mogu se javiti izravno u bolnicu gdje će dobiti informaciju o mogućnosti posjete.

Rad specijalnih bolnica za medicinsku rehabilitaciju bio je također reduciran za vrijeme epidemije na obavljanje samo akutne stacionarne rehabilitacije. Mjerama reaktivacije bolničkog sustava postepeno se uvodi i održavajuća stacionarna rehabilitacija, a pacijenti se pozivaju sukladno prioritetima nakon evaluacije listi čekanja.

foto: koronavirus.hr

Tagovi: bolnica, članovi obitelji, koronavirus, obitelj, pacijent, posjete,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE