Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Danas Sabor glasuje o mirovinskoj reformi

Predstavnici triju sindikalnih središnjica ispred Sabora s natpisom "Kako je Marko ukrao mirovine"

Objavljeno 07.12.2018
Lucija Tokić

U majicama s natpisom Referendum!, predstavnici triju sindikalnih središnjica: SSSH, Nezavisnih hrvatskih sindikata i Matice hrvatskih sindikata okupili su se danas ispred Hrvatskog sabora, izražavajući nezadovoljstvo paketom zakona za cjelovitu mirovinsku reformu o kojem bi danas trebali glasovati zastupnici.

“Došli smo samo dati poruku koju trebaju iščitati oni koji danas glasuju, prije nego ulaze unutra neka vide da ćemo ih sačekati u sljedećem koraku kroz koji mjesec prikupljajući potpise za referendum protiv nekih od odredbi u reformi”, izjavio je čelnik NHS-a Krešimir Sever, potvrdivši da bi se referendum mogao održati u proljeće iduće godine, pred izbore za Europski parlament.

Sad imamo svoje vrijeme, tempirat ćemo kad ćemo izići van, rekao je Sever, objašnjavajući kako su s referendumom čekali dok se donesu ‘mirovinski’ zakoni, kako bi bilo što manje vjerojatnosti da ga Ustavni sud “sruši” zbog proceduralnih razloga.

“Onda ćemo odabrati vrijeme i dovoljno blizu izborima za europski parlament”, rekao je Sever.

Današnja je akcija, napominje, nastavak akcije koju su sindikati pokrenuli prije nekoliko mjeseci zbog stanja u mirovinskom sustavu i najavljene reforme, a koja je ‘uključila’ prosvjed, te nekoliko dolazaka u Sabor i ispred njega.

Neposredan povod za jutrošnji dolazak bilo je sinoćnje Vladino odbijanje amandmana kojima su sindikati, preko zastupnika, htjeli “ublažiti ovakvu nepravdu u novoj mirovinskoj reformi”, rekao je čelnik NHS.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: krešimir sever, mirovinska reforma, referendum, sabor, sindikati,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE