Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Danas sve u brojkama: Za sanaciju odlagališta otpada Bjelovaru bespovratnih 8,25 milijuna kuna

Bjelovar: Cilj projekta jest sanirati otpad "kako spada", da bi se trajno zatvorilo odlagalište otpada i time zaustavio negativan utjecaj na zdravlje i okoliš

Objavljeno 21.09.2018
Josipa Maksimović

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, odlučilo je da će sufinancirati troškove sanacije bivšeg odlagališta otpada u Grgincu kod Bjelovara, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u gradskoj upravi u petak, koju je vodio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, a s njim i načelnik Općine Veliko Trojstvo Ivana Kovačića.

Kako je objašnjeno, iz Kohezijskoga fonda sufinancirat će se 85 posto ukupne vrijednosti projekta, dodatnih deset posto namirit će se iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a preostalih pet posto i neprihvatljive troškove koji obuhvaćaju izradu projektne dokumentacije i monitoring financirat će Grad Bjelovar.

Cilj projekta, čija je ukupna vrijednost veća od 12 milijuna kuna, pravilna je sanacija i trajno zatvaranje odlagališta otpada te zaustavljanje daljnjega negativnog utjecaja na okoliš i ljudsko zdravlje. Trajanje projekta je godinu dana od potpisivanja ugovora, dok će monitoring odlagališta nakon sanacije trajati 30 godina.

Odlagalište otpada u Grgincu na području Općine Veliko Trojstvo, zatvoreno je prije 29 godina, a svojedobno se tamo odlagao sav komunalni otpad s bjelovarskoga područja.

(Hina)

Tagovi: bjelovar, odlagalište, okoliš, otpad, smeće, zdravlje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE