Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Direktorica Centra za socijalu skrb Burčul: Obitelj je bila pod tretmanom, ali nikad nitko nije prijavio nasilje

"Nema tog eksperta koji ovakvu situaciju može predvidjeti. Svatko bi zaštitio četvero malodobne djece, a pogotovo netko tko je pozvan po prirodi svojeg posla da to učini",rekla je Burčul

Objavljeno 28.02.2019
Lucija Tokić

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru Vesna Burčul potvrdila je da je obitelj čiji je otac (54) u četvrtak ujutro u Pagu s balkona obiteljske kuće bacio svoje četvero djece bila pod tretmanom centra, da je još korisnik nekih prava, ali da nitko nikada nije prijavio nasilje.

Kako je rekla Burčul, “nikada ništa nije ukazivalo na mogući ovakav ishod, niti je moguće bilo predvidjeti ovako drastičan, brutalan, radikalan i teški ishod za nekog neutalnog promatrača, a kamoli za nekoga tko je u žiži zbivanja”.

“Nasilje u toj obitelji nikad nije bilo prijavljivano. Majka je i danas bila u centru, dala je izjavu i negira nasilje ili neko drugo sumnjivo ponašanje koje bi bilo slutnja tako strašnog čina”, istaknula je Burčul.

Na novinarsko inzistiranje da odgovori zbog čega je obitelj bila u tretmanu, ravnateljica Burčul je rekla da zbog interesa istrage ne može iznositi pojedinosti te je ponovila da nikad nije bilo nasilja.

“Nitko nikada nije prijavio nasilje, ni susjedi, ni supruga, ni itko drugi”, istaknula je

Na novinarsko pitanje je li obitelj bila u tretmanu zbog starijeg djeteta, koje više ne živi s njima, Burčul je odgovorila potvrdno i dodala kako “to nije njihovo zajedničko dijete”.

Novinare je zanimalo i kako to da stručnjaci nisu mogli takvo što predvidjeti.  “Nema tog eksperta koji ovakvu situaciju može predvidjeti. Svatko bi zaštitio četvero malodobne djece, a pogotovo netko tko je pozvan po prirodi svojeg posla da to učini”, rekla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zadru Vesna Burčul.

Djeca će, po njezinim riječima, sigurno biti zaštićena, no najprije treba vidjeti rezultat njihova liječenja.

(Hina)

foto: HINA/ ua

Tagovi: Centra za socijalnu skrb, Pag, Vesna Burčul,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE