Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Donacija drvene kuće Zakladi “Biskup Josip Lang” za Dom Lang u Maloj Gorici

"Kao predsjednica saborskog Odbora uputila sam apel hrvatskoj drvnoj industriji, jer je potvrđeno da su drvene kuće otpornije na potres od zidanih"

Objavljeno 17.01.2022
Ivona Amidžić

Donacijom drvene kuće Požgaj grupe Zakladi “Biskup Josip Lang”, stari, siromašni i nemoćni štićenici Doma Lang u Maloj Gorici na petrinjskom području, dobili su prikladniji smještaj, a u nabavci se angažirala saborska zastupnica Marijana Petir.

Naime, stoljetna zgrada Doma osjetno je oštećena u razornom potresu krajem 2020.,  pa je dvadesetak korisnika moralo biti premješteno na druge lokacije. Nabavkom jedne montažne kuće i dva kontejnera, a sada i drvene kuće od 60 četvornih metara, svi su korisnici vraćeni.

U nabavci kuće, angažirala se predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, zastupnica Marijana Petir, koja je pozvala hrvatske drvoprerađivače, da donacijom kuće ujedno predstave i svoje proizvodne mogućnosti.

“Kao predsjednica saborskog Odbora uputila sam apel hrvatskoj drvnoj industriji, jer je potvrđeno da su drvene kuće otpornije na potres od zidanih. Ja sam imala čast otvoriti Langov dom ovdje 2006. godine, tako da mi je to na neki način bila i obveza da pomognem. Na moj apel javila se Požgaj grupa koja je donirala ovu kuću za smještaj štićenika”, izjavila je u subotu saborska zastupnica Petir.

Donatoru Požgaju i Marijani Petir zahvalio je predsjednik Zaklade, fra. Mijo Nikić, koji je napomenuo kako sada svi korisnici imaju prikladniji smještaj.

“Nakon potresa smo se snalazili da smjestimo naše štićenike gdje smo mogli i drago mi je smo ih sada uspjeli opet vratiti. Kada bismo uspjeli nabaviti još jednu ovakvu kuću, to bi za nas bilo trajno rješenje i mogli bismo nastaviti normalnim životom sve do obnove starog doma. Ovom se prigodom zahvaljujem i svim drugim dobročiniteljima koji nam pomažu. Važno je da mi nastavimo to djelo koje koji je počeo pater Cvek, naš ‘dobri duh Zagreba’, kako ga zovu. Vjerujem da nas i sad iz neba prati, kako nastavljamo njegovo djelo”, rekao je fra Nikić.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: donacija, josip lang, zaklada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE