Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Druga nesreća kod Vrbovca u samo dva dana: putnički vlak ovoga puta naletio na kamion

Kod Vrbovca je u utorak putnički vlak naletio na kamion s prikolicom i prema prvim informacijama ima lakše ozlijeđenih osoba

Objavljeno 23.10.2018
Marko Leskovar

U nedjelju smo izvijestili kako je putnički vlak kod Vrbovca iskočio zbog naleta na neispravnu tračnicu, a danas je prijavljeno kako je putnički vlak naletio na kamion s prikolicom, pri čemu ima i ozljeđenih.

Zagrebačka policija kratko je izvijestila da se nalet vlaka na kamion dogodio u 13.40 sati.

Iz HŽ Infrastrukture priopćili su da se između kolodvora Vrbovec i Križevci, na željezničko-cestovnom prijelazu “Potočec” u Gradecu koji je obilježen svjetlosno-zvučnom signalizacijom, kamion nije zaustavilo na uključenu signalizaciju ispred prijelaza te je podletio pod putnički vlak broj 973.

Policijski očevid je u tijeku, a pruga je zatvorena za promet. Postoje navodi kako su lakše ozlijeđeni strojovođa, vozač kamiona i nekoliko putnika iz vlaka.

Podsjetimo, ovo je već druga nesreća putničkog vlaka kod Vrbovca u razmaku od samo dva dana. U nedjelju je u Lonjici kod Vrbovca putnički vlak, kojim je na relaciji Zagreb-Koprivnica-Osijek upravljao 41-godišnji strojovođa, naletio na tračnicu koje se nalazila na pruzi između tračnica kolosijeka te je iskočio.

U vlaku je bilo 68 putnika, a lakše je ozlijeđen strojovođa kojemu je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava.

Tagovi: kamion, nesreća, vlak, vrbovec,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE