Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Finale EPSO 2019.: Rus Maslennikov ponovio prošlogodišnji naslov

Poljakinja Klaudia Bres pobijedila svog idola i osvojila Europsko prvenstvo

Objavljeno 23.03.2019
Tamara Lemajić

Prošao je veliki dan za olimpijsko natjecanje finale seniora, a bio je poprilično zanimljiv od početka do kraja.

Olimpijska natjecanja su počela s natjecanjima u zračnoj pušci, prvo finale je bilo 10m zračna puška. Osam najboljih koji su u četvrtak dobili mjesto u finalu bili su Sergey Richter (ISR), Vladimir Maslennikov (RUS), Lazar Kovačević (SRB), Maximillian Dallinger (GER), Evgeny Panchenko (RUS), Brian Baudoulin (FRA), Peter Hellenbrand ( NED) i Marco Suppini (ITA), piše Osijek 1784.

Maslennikov i Richter su u kvalifikacijama pogodili dva boda više od ostalih sportaša koji su stigli do finala. Šest ostalih finalista bilo je unutar 0,5 bodova na kvalifikacijama.

Vladimir Maslennikov ponovno je to učinio – Europsko prvenstvo

Rus Vladimir Maslennikov ponovno je pobijedio, ponovio je prošlogodišnji naslov. Kada je Maslennikov u punoj snazi i koncentriran ostvaruje i vrhunske rezultate. Maslennikov može pucati i zadržati svoju mirnoću u takvom raspoloženju i ravnoteži da se samo možete zapitati kako to radi. Prvo mjesto nije bilo ugroženo.

Možemo reći da je Vladimir Maslennikov jedan od skromnijih i najpristojnijih sportaša; kad je čuo da je pobijedio, mahnuo je rukom i naklonio se publici. Tako rade skromne zvijezde!

Laura-Georgeta Coman osvojila svoje prvo europsko zlato

Danas je i Rumunjka Laura-Georgeta Coman osvojila svoju prvu europsku zlatnu medalju nakon tako uzbudljivog finala.

Mađarica Veronika Major bila je najbolja u kvalifikacijama za žene sa zračnim pištoljem od 10 metara. Njezin rezultat bio je 578. Iza nje s rezultatom 577 nalazi se Austrijanka Sylvia Steiner, Ruskinja Svetlana Medvedevu i Mađarica Renata Sike.

Klaudia Bres osvojila Europsko prvenstvo

Natjecanje zračnim pištoljima za žene očito je bio dvoboj između Grkinje Anne Korakaki i Poljakinje Klaudie Bres.

Ova zlatna medalja je jedina koja nedostaje na Anninoj polici. Bres je na početku preuzela vodstvo, ali je Korakaki počela vladati i vodila je do posljednja dva udarca. Bres je pogodila 10,5 i 10,4 kada je Korakaki pogodila 9,2 i 10,9, ali to nije bilo dovoljno!

“Ja sam u šoku. To je bilo tako teško, ali sretna sam. Znala sam situaciju, ali nisam bila sigurna u rezultat. Anna je moj idol i sada sam imala čast da je pobijedim, ona je tako izvrsna sportašica “, objasnila je Klaudia Bres, koja je osvojila svoje prvo Europsko prvenstvo u pištolju.

Foto: Facebook (GSD Osijek 1784)

 

Tagovi: epso, epso 2019, Europsko prvenstvo, natjecanje, streljaštvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE