Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Fizički obračun navijača pokraj Ibroxa – dvojica Osječana izbodena

Domaći izvori tvrde da su sukob izazvali Škoti, tamošnji mediji pak tvrde da je sve krenulo iz hrvatskih redova... Izbodeni Osječani trenutno su u glasgowskoj bolnici.

Objavljeno 03.08.2018
Antonela Verković

Kako prenosi Osijek News, dvojica Osječana sada su izvan životne opasnosti i nalaze se u glasgowskoj Queen Elizabeth University Hospital. A onamo su stigli s ubodnim ranama nožem, epilogom fizičkog obračuna osječkih i škotskih navijača ispred Ibroxa, stadiona na kojem se igrala sinoć uzvratna utakmica 2. pretkola Europske lige između Glasgow Rangersa i Osijeka. Policija ne otkriva njihov identitet.

Do sukoba je došlo malo iza 19 sati po tamošnjem vremenu (hrvatskom u 20,00 sati). Domaći izvori tvrde da su sukob izazvali Škoti, tamošnji mediji pak tvrde da sve krenulo iz hrvatskih redova. Britanski BBC pak ne preispituje uzroke, već se bavi posljedicama i navodi kako policija traga za očevicima nasilja i ‘baratanja nožem’

TUČNJAVA

– Ovakvo se nasilje neće tolerirati. I apsolutno je vitalno ako bilo tko ima bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći rasvjetljavanju ovog slučaja, za BBC je kazao detektiv inspektor Steven Wallace, dodajući …

– Apeliram na svakoga tko je ovome svjedočio, posebno ako je snimio mobitelom, da nam se javi – zaključuje.

BBC-evo izvješće navodi da se radi o dvojici Hrvata s ubodnim ranama u dobi od 24 i 40 godina.

Inače, kako su svi preko malih ekrana mogli vidjeti, hrvatski navijači tek su polovicom prvog dijela stigli na utakmicu, a sada imamo, eto, i objašnjenje. Osječana je stiglo oko 100-tinjak u Glasgow, ali je samo manji broj ušao na utakmicu.

Foto i video izvor: Twitter, Facebook, Youtube

Tagovi: europska liga, glasgow rangers, ibrox, nk osijek, tučnjava,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE