Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Govor tijela: Trump i Kim rukovali se kao ravnopravni

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump silno su željeli pokazati kako se odlično slažu na koreografiranom početku njihova sastanka u Hanoiju, kažu stručnjaci za govor tijela

Objavljeno 27.02.2019
Tamara Lemajić

Sjevernokorejski lider Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump silno su željeli pokazati kako se odlično slažu na koreografiranom početku njihova sastanka u Hanoiju, kažu stručnjaci za govor tijela.

“Obojica u željela pokazati kako je njihov odnos napredovao od prošlog puta”, rekao je australski stručnjak Allan Pease, autor nekoliko knjiga na temu govora tijela.

Prve snimke iz Hanoija pokazuju kako Trump i Kim koračaju jedan prema drugome, rukuju se srdačno i usklađeno se nasmiju gomili fotografa.

Pease kaže da je “zrcaljenje”, odnosno imitiranje pokreta onog drugog, način kako ljudi žele pokazati da su u odličnom odnosu.

Na njihovu prvom susretu u Singapuru obojica su željela pokzati da su alfa mužjaci. Danas toga nije bilo.

“Kim je hodao prema Trumpu ispruženom rukom, a Trump ga je dočekao s dlanom okrenutim prema gore, što je znak skromnosti”, kaže stručnjakinja za govor tijela Karen Leong.

“Mnogo je više familijarnosti u njihovu odnosu nego u Singapuru”.

“Trump želi dobar odnos. Nije se postavio kao svađalica. On Kima želi pridobiti”, dodala je.

Dvojica optimista

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i američki predsjednik Donald Trump sastali su se u srijedu u Hanoiju, po drugi put nakon sastanka u Singapuru u lipnju prošle godine, izrazivši nadu da će sastanak biti uspješan.

Kim i Trump su se rukovali i kratko nasmiješili stojeći ispred zastava svojih zemalja u luksuznom Hotelu Metropole u Hanoiju.

Trump je novinarima kazao kako vjeruje da će razgovori biti jako uspješni, ali i naglasio da ne namjerava “popustiti u pogledu denuklearizacije”. Na pitanje hoće li proglasiti formalni kraj Korejskog rata, Trump je odgovorio: “Vidjet ćemo.”

Kim je rekao da su prevladali zapreke za održavanje ovog sastanka nakon njihova prvog susreta u Singapuru i da očekuje strpljenje. Kazao je također kako se nada da će razgovori biti uspješni. Izrazio je i “uvjerenost” da će ovaj put postići pozitivne rezultate.

“Siguran sam da će ovaj put biti velikih rezultata koje će svi pozdraviti”, rekao je. “Učinit ću sve što mogu kako bi se to dogodilo.”

Sastanak bi trebao potrajati 20 minuta, a nakon toga slijedi večera s njihovim savjetnicima.

Glavni razgovori bit će u četvrtak.

(Hina)

Tagovi: donald trump, kim jong un, sastanak,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE