Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Grmoja: Most neće sudjelovati u igrokazu HDZ-a i HNS-a

Grmoja smatra da se radi o jednoj nametnutoj temi „koja odgovara premijeru Plenkoviću” te kako će zakon proći bez amandmana HNS-a.

Objavljeno 27.11.2018
Marko Leskovar

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja poručio je u utorak kako Most neće sudjelovati u igrokazu HDZ-a i HNS-a oko Zakona o udomiteljstvu te će prilikom glasovanja “odigrati tako da bude što veća šteta za Andreja Plenkovića” a još će procijeniti na koji će to način napraviti.

“Iako neki govore da bi Most mogao podržati HDZ, za to nema nikakve šanse. Postoji vladajuća većina, ako predlažu zakon u Hrvatski sabor zadatak je premijera Plenkovića da za te zakone osigura većinu. HNS je dva puta na vladi bio za taj zakon, sada s nekakvom naknadnom pameću upućuju amandmane i još poručuju ‘ako ti amandmani ne prođu mi nećemo raditi nikakve probleme’”, rekao je Grmoja novinarima u Saboru.

Iz HNS-a su naime poručili da neće podržati Zakon o udomiteljstvu, već će biti suzdržani, ne bude li prihvaćen HNS-ov amandman po kojemu bi istospolni i neformalni životni partneri imali mogućnost udomljavanja djece.

Grmoja smatra da se radi o jednoj nametnutoj temi „koja odgovara premijeru Plenkoviću” te kako će zakon proći bez amandmana HNS-a.

Upitan hoće li prilikom glasovanja biti ‘za’, ‘protiv’ ili ‘suzdržan’ Grmoja je uzvratio: “Mi im nećemo pomagati. To znači da ćemo odigrati tako da bude što veća šteta za Andreja Plenkovića, HDZ i HNS koji su u ovom fingiranom sukobu. Dopustite nama da procijenimo na koji način ćemo to napraviti”.

Tagovi: amandman, grmoja, most,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE