Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

HAK izvješće o stanju na cestama

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Poteškoće u prometu povremeno su moguće na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Objavljeno 01.06.2020
Marin Marić

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Poteškoće u prometu povremeno su moguće na gradskim prometnicama i obilaznicama te na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.
Više iz izvješća s HAKovih stranica po pojedinim prometnicama u Hrvatskoj
A1 Zagreb-Split-Ploče:
 • u zoni radova kod čvora Donja Zdenčina u oba smjera te između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom usporeno,
 • izmedu tunela BRISTOVAC i tunela ČELINKA u smjeru Dubrovnika vozi se jednom prometnom trakom uz ogranicenje brzine 60 km/h. Predvideno trajanje radova je do 10.06.2020. godine,
 • do 4.lipnja zbog redovitog održavanja u tunelu Sveti Rok za sav promet zatvoren je kolnik u smjeru Dubrovnika i vozi se dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba uz ograničenje brzine 80 km/h.

Zagrebačka obilaznica (A3):

 • zbog sanacije mosta Sava poslije čvora Ivanja Reka u smjeru Bregane promet se odvija po dva sužena prometna traka uz ogranicenje brzine od 40 km/h,
 • do 1. lipnja na državnoj cesti DC1 Karlovačkoj cesti, u naselju Blato za sav promet zatvoren je izlazni krak sa zagrebačke obilaznice (A3) na čvoru Lučko u smjeru grada i Blata/Lučkog te ulaz iz Blata/Lučkog na Jadransku aveniju u smjeru grada. Promet je preusmjeren obilazno do prvog semaforiziranog raskrižja na kojem će se uz polukružno vođenje vraćati Jadranskom avenijom prema čvoru Lučko (izlaz za mjesto Blato/Lučko).

A3 Bregana-Lipovac:

 • do 9. lipnja 2020. godine bit će zatvoren čvor Velika Kopanica (ulazni krak, oba smjera). Promet će se preusmjeriti na čvorove Sredanci i Babina Greda.

Riječka obilaznica (A7):

 • od 2. lipnja u 22:00 sata do 3. lipnja u 6:00 sati zbog izvođenja vatrogasne vježbe u tunelu Trsat, privremeno će se zatvoriti dionica A7 između čvorova Orehovica i Diračje u oba smjera, a promet će se preusmjeriti kroz grad Rijeku.

Istarski ipsilon:

 • u čvoru Ivoli zatvoren je izlaz iz smjera Rijeke te ulaz u smjeru Pule,
 • u čvoru Cerovlje zatvoren je izlaz iz smjera Pazina te ulaz u smjeru Rijeke,
 • na snazi su sljedeća ograničenja, odnosno zabrane za prolaske izvanrednih prijevoza na autocestama A8 i A9 Istarskog ipsilona: dionica čvor Kanfanar – čvor Medaki (max. širina 2,75 m), dionica čvor Medaki – čvor Kanfanar (max. širina 2,75 m), dionica čvor Rogovići – čvor Ivoli (max. širina 3,00 m), dionica čvor Ivoli – čvor Cerovlje (max. širina 2,80 m), dionica čvor Cerovlje – čvor Lupoglav (max. širina 3,00 m), dionica čvor Lupoglav – čvor Vranja (max. širina 3,00 m).
DC425:
 • zbog radova u tunelima Mali Prolog, Kobiljača i Puljani privremeno će se zatvarati DC425 ČCNP Karamatići (A1) – čvorište Čeveljuša (DC8) od autoceste A1 od čvora Ploče do ČCNP Karamatići i od ČCNP Karamatići do čvora Čeveljuša i to 2. lipnja od 8:00 do 18:00 sati u desnim tunelskim cijevima (smjer Dubrovnik) i 3. lipnja od 8:00 do 18:00 sati u lijevim tunelskim cijevima (smjer Zagreb). Obilazak za smjer Zagreb-Ploče: A1-čvor Vrgorac- DC62- Mali Prolog-Kobiljača (ŽC6276)-Ploče (DC8) i obratno. Obilazak za smjer BiH-Ploče: GP Nova Sela-DC62-Mali Prolog-Kobiljača (ŽC6276)-Ploče (DC8) i obratno.
Do 15. lipnja 2020. god. podizni most ‘Tisno’ u Tisnom, između otoka Murtera i kopna na državnoj cesti DC121 (zbog situacije sa proglašenom pandemijom COVID-19) podiže se se ponedjeljkom, srijedom i petkom jednom dnevno u 9:00 i spušta u 9:30 sati.

Od 31. ožujka 2020. stavljena je izvan snage Naredba o ograničavanju prometa na cestama (NN 64/09) kojom se ograničava promet za teretna vozila za vrijeme državnih praznika, blagdana i tijekom ljetnih mjeseci, što znači da do daljnjeg nema zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 tona.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Tagovi: hak, HAK. stanje na cestama,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE