Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Hrvatski projekt Birdbox u finalu najvećeg europskog hackathona!

U finalu, Birdbox je odabran kao jedno od 117 najperspektivnijih rješenja koja će sudjelovati u Matchathon

Objavljeno 08.05.2020
Ivona Amidžić

Poslovna inteligencija sudjelovala je u #EUvsVirus hackathonu organiziranom od strane Europske komisije, u uskoj suradnji sa zemljama članicama Europske Unije, te je rješenje Birdbox njihovog tima multidisciplinarnih stručnjaka ušlo u samo finale među 10% najboljih projekata u domeni Digitalnih financija.

Za razumijevanje, Poslovna inteligencija vodeća je tvrtka za implementaciju analitičkih sustava i strateški ICT konzalting u jugoistočnoj Europi. Sjedište tvrtke je u Zagrebu, a posluju i iz ureda u Londonu, Beču, Ljubljani, Beogradu, Podgorici i Sarajevu, s više od 140 iskusnih konzultanata.

U finalu, Birdbox je odabran kao jedno od 117 najperspektivnijih rješenja koja će sudjelovati u Matchathon, koji će se održati 22. do 25. svibnja, a na kojem će PI tim imati priliku dodatno unaprijediti svoje rješenje kroz niz radionica te prezentirati Birdbox potencijalnim korisnicima i investitorima.

EUvsVirus hackathon održan je između 24. i 26. travnja diljem svijeta te je okupio sudionike s istim ciljem – razviti prototip i rješenje za tehnička, politička i društveno relevantna pitanja vezana uz krizu uzrokovanu Corona virusom.

Natjecanje je okupilo 20.900 sudionika iz cijele Europe i šire te je predano ukupno 2.163 rješenja, a Poslovna inteligencija natjecala se u izazovu pod nazivom “Podrška identifikaciji financijskih nedostataka”.

Tim Poslovne inteligencije sastojao se od šest članova, eksperata za različita područja prikupljanja, obrade, analize i vizualizacije podataka. U timu su bili Iva Sorić, Davor Dinjar, Josip Puniš, Bernard Curić, Petar Pejaković i voditelj tima Marko Štajcer.

Tagovi: birdbox, finale, hackathon, natjecanje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE