Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Hrvatski vaterpolski savez: Zahtjev srpskih klubova nije ostvariv

Iz Hrvatskog vaterpolskog saveza su poručili kako je njima potpuno neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak sedam klubova igraju u gostima

Objavljeno 14.02.2019
Lucija Tokić

Hrvatski vaterpolski savez (HVS) izrazio je žaljenje nakon što su Vaterpolski savez Srbije (VSS) i srpski klubovi poručili kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone.

Iz HVS-a su dodali kako njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige.

“Zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost, u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje,” poručili su iz HVS-a u priopćenju koje je potpisao dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Neprihvatljiva solucija

Iz HVS-a su poručili kako je njima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak sedam klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

“Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL,” poručio je Bukić dodavši: “Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.”

Bukić je naglasio da ukoliko, Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati.

“Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti,” poručili su iz HVS-a.

Vaterpolski savez Srbije (VSS) i srpski klubovi u srijedu su uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone.

“Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom”, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da je “ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident”.

Kao zaključak donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, da do kraja ove sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz sigurnosnih razloga.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: Hrvatski vaterpolski savez, vaterpolisti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE