Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Hrvatski veleposlanik u Bihaću – interes Hrvatske je rješavanje ilegalnih migracija

Od početka godine, registriran je ulazak nešto više od 13 tisuća migranata u BiH

Objavljeno 12.09.2018
Josipa Maksimović

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Del Vechio u srijedu je tijekom posjeta Unsko-sanskoj županiji kazao kako je interes Hrvatske da se problem ilegalnih migracija stavi pod nadzor te je najavio pomoć lokalnim vlastim u tom dijelu BiH kako bi se s tim izazovom lakše nosili.

“Interes je Hrvatske da se ovaj problem što prije riješi”, kazao je veleposlanik Del Vechio u Bihaću nakon sastanka sa županiskim premijerom Huseinom Rošićem.

Prema informacijama koje je dobio stanje u tom dijelu BiH postupno se normalizira iako je, kako je kazao, “daleko od idealnog”.

Unsko-sanska županija dio je BiH u kojemu se koncentrira najveći broj ilegalnih migranata u nastojanju da se domognu Hrvatske i nastave put ka zapadnim zemljama.

Županijski premijer Rošić kazao je kako lokalne vlasti procjenjuju da u toj županiji trenutačno boravi oko tri tisuće ilegalnih migranata.

To je značajno smanjenje u usporedbi s prethodnim mjesecima kada ih je tamo bilo i do pet tisuća.

Rošić je kazao kako je jasno da su neki od ilegalnih migranata uspjeli nastaviti put, manji broj ih je deportiran iz BiH u države iz kojih su i stigli no najvažnije je ipak to što su policijske agencije u BiH pojačale nadzor granice sa Srbijom i Crnom Gorom pa je smanjen i ulazak migranata.

Od početka godine policija je registrirala ulazak nešto više od 13 tisuća migranata u BiH.

(Hina)

Tagovi: bih, imigranti, migracije, policija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE