Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

HUBOL: Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu

"Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svojim radnim mjestima, prvim linijama obrane od epidemije, čuvajući svaki život isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti"

Objavljeno 10.11.2020
Ivona Amidžić

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) ocijenila je u utorak, nakon izmjene odluke o ograničavanju okupljanja, kako obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i ostalih hrvatskih gradova.

“Obilježavanje Dana sjećanja kršenjem protuepidemijskih mjera prlja sjećanje na žrtvu branitelja Vukovara i svih ostalih hrvatskih gradova i predstavlja čin licemjerja i kukavičluka. Sve ono što branitelji nisu bili”, navodi HUBOL u objavi.

HUBOL ističe da obilježavanje sjećanja na njihovu hrabrost i žrtve zaslužuje isto takav čin – čin hrabrosti da se prizna da nam je epidemija izmakla kontroli i čin žrtve da sve napravimo da epidemiju zauzdamo pridržavanjem istih mjera koje vrijede za sve nas, u svim životnim situacijama.

“Mi zdravstveni djelatnici obilježit ćemo ga na svoj način – na svojim radnim mjestima – na prvim linijama obrane od epidemije čuvajući svaki život kao da je nas najbliži- isto kako su i oni nekad čuvali nas. Hvala im do vječnosti”, poručuju iz HUBOL-a.

Nacionalni stožer izmijenio je u ponedjeljak Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja, po kojoj se do 30. studenoga epidemiološke mjere ne primjenjuju na okupljanja koja se organiziraju radi obilježavanja blagdana i neradnih dana iz Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima.

Okupljanje se može održati samo u skladu s epidemiološkim okvirom koji, na prijedlog organizatora, izradi Hrvatski zavod za javno zdravstvo i uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: dan sjećanja, epidemiološke mjere, hubol, kolona sjećanja, kršenje mjera, liječnici, Vukovar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE