Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

INOVA, Sajam inovacija na Zagrebačkom velesajmu od 14. do 17. studenoga

Moći će se se vidjeti i pametna torba s ugrađenom zaštitom od krađe iz nje, e-majica, pametna biciklistička jakna, pametna kapa za praćenje otkucaja srca i mnoge druge korisne i zanimljive inovacije.

Objavljeno 12.11.2018
Marko Leskovar

Zavjese koje pridonose očuvanju okoliša zahvaljujući primjeni solarne energije i pametnih tkanina, pametni štap za slabovidne osobe, višefunkcionalni uređaj za njegu rublja, 3D isprintani pasivni egzoskelet za djecu sa slabošću gornjih ekstremiteta, sustav za sigurno kupanje – baka u kupaonici, metoda i oprema za manipulaciju i upravljanje postupcima s mlijekom samo su neke od 144 svjetske inovacije, 66 hrvatskih i 67 inovacija mladih inovatora koje će se moći vidjeti na Sajmu inovacija – INOVA – Budi uzor 2018., koji će se održati od 14. do 17. studenoga na Zagrebačkom velesajmu.

Bit će tu i mlijeko u prahu u kapsulama, višekratne vrećice za kruh, robotski raspršivač, višefunkcionalna vješalica, solarni regulator punjenja za mobilne uređaje, efikasne rastavljive škare, energetski učinkovit spremnik za zagrijavanje vode solarnom energijom, senzorski parkirališni sustav na bazi umjetne inteligencije, kišobran na solarno napajanje, glasovna identifikacija za razlikovanje lijeve i desne cipele, pješački semafor za daltoniste, uređaj za ravnanje kralježnice i web-kamera s funkcijom višeizlaznog uređaja.

Moći će se se vidjeti i pametna torba s ugrađenom zaštitom od krađe iz nje, e-majica, pametna biciklistička jakna, pametna kapa za praćenje otkucaja srca i mnoge druge korisne i zanimljive inovacije.

Ovogodišnja, 43. INOVA – Budi uzor predstavit će inovacije hrvatskih inovatora, malih i srednjih poduzetnika, obrtnika i znanstvenika, a bit će to inovacije u turizmu, energetici i kozmetici te gotovi proizvodi uspješno predstavljeni na izložbama u svijetu i najuspješnija dostignuća naših vrijednih mladih inovatora.

INOVA, hrvatski salon inovacija s međunarodnim sudjelovanjem, najveća je i najstarija izložba inovacija u zemlji, a ujedno je i među najstarijima u svijetu.

Tagovi: inova, velesajam, zagreb,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE