Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Best choice

Izabrana pobjednica 13. Babičinih kolača

Natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka

Objavljeno 31.03.2019
Ivona Amidžić

Pobjednica ovogodišnje, 13. manifestacije “Babičini kolači”, održane u Gornjoj Stubici je Sanja Čaćko iz Hrašćine, koja je ispekla pobjednički kolač “Slatko od bijele koruze”, objavila je Krapinsko-zagorska županija, jedna od organizatorica natjecanje zagorskih baka u pripremi autohtonih slastica po receptima što su ih naslijedile od svojih majki, baka i prabaka.

Svoje kolače ove su godine predstavile 42 babice, drugo mjesto osvojila je Zdenkica Ljubić iz Oroslavja, sa kolačem “Pita od kaše i oraha”, a treće Vesna Hršak iz Krapine, sa kolačem “Dedek na tenko”.

Mirica Sinković iz Donje Stubice pobjednica je u kategoriji Izvorno zagorsko, u kojoj se bodovao opći dojam koji su natjecateljice ostavile svojom odjećom na manifestaciji i dekoracijom svog izlagačkog mjesta.

Nagrade pobjednici te osvajačicama drugog i trećeg mjesta, uručili su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar te potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić.

Na “Babičine kolače” mogu se prijaviti samo zagorske žene, a osnovni uvjet za sudjelovanje je da su bake. Prema pravilima, pobjednica iduće godine odvodi natjecanje u svoj kraj tako da se manifestacija svake godine održava u drugom dijelu Zagorja.

Ovogodišnja, 13. manifestacija Babičini kolači održana je u subotu poslijepodne u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici, organizirana je uz financijsku potporu EU kroz projekt “Uživam tradiciju”, koji se provodi u okviru programa Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014-2020, a uvjet je bio da se organizira na lokalitetu kulturne baštine.

Manifestaciju su organizirali Krapinsko-zagorska županija, županijska Turistička zajednica i Zagorska razvojna agencija u suradnji s Općinom Gornja Stubica i Turističkom zajednicom područja Donja Stubica i Gornja Stubica.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: babičini kolači, kolač, kolači, natjecanje, pobjednica, recepti,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE