Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Izazovi korištenja umjetne inteligencije – Besplatna radionica

Sudionici edukacije dobit će potvrdu Europskog parlamenta i Algebre o uspješno dovršenom projektnom treningu o umjetnoj inteligenciji...

Objavljeno 24.05.2021
Ivona Amidžić

Kako razvijati i najbolje iskoristiti umjetnu inteligenciju u različitim područjima života i rada? Odgovor na to pitanje nudi besplatna online radionica Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj koja će se održati u srijedu 2. lipnja 2021. od 10:00 do 13:30, u suradnji sa stručnjacima Visokog učilišta Algebra.

Sudionici edukacije dobit će potvrdu Europskog parlamenta i Algebre o uspješno dovršenom projektnom treningu o umjetnoj inteligenciji.

Kako sudjelovati na radionici?

Korak 1: Zainteresirani za edukaciju moraju se registrirati na platformi zajednoza.eu kako bi dobili jedinstvenu poveznicu za registraciju novih korisnika.

Korak 2: Koristeći svoju jedinstvenu poveznicu, do 1. lipnja na platformi zajednoza.eu potrebno je registrirati što više novih korisnika. Deset najuspješnijih osvaja edukaciju Izazovi korištenja umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija: važnost, koristi i politika EU-a

Napredak u računalnoj snazi, dostupnost goleme količine podataka te novi algoritmi posljednjih su godina doveli do velikih otkrića u području umjetne inteligencije. Umjetna inteligencija smatra se ključnom za digitalnu transformaciju društva i postala je prioritet jednog od najvažnijih novih programa EU-a, Digitalne Europe. Digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama EU-a, a digitalna rješenja pružaju važne mogućnosti i ključna su za oporavak Europe i njezin konkurentni položaj u globalnom gospodarstvu. U planu EU-a za gospodarski oporavak od država članica se zahtijeva da namijene najmanje 20 % sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost za digitalnu tranziciju. U okviru programa ulaganja kao što je Obzor Europa koji je usmjeren na istraživanje i inovacije te Instrument za povezivanje Europe – usmjeren  na infrastrukturu – znatni se iznosi također dodjeljuju za digitalni napredak.

Za dodatne informacije, kontaktirajte nas na: EPZagreb@europarl.europa.eu

foto: unsplash

Tagovi: besplatna radionica, EP, eu, online radionica, radionica, umjetna inteligencija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE