Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Japanski grad Kitakyushu domaćin Svjetskog prvenstva u sportskoj i ritmičkoj gimnastici 2021. godine!

Japanski grad Kitakyushu biti će domaćin 50. Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici te 38. Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u listopadu 2021. godine

Objavljeno 08.11.2020
Darija Kovačić

Izvršni odbor Svjetske gimnastičke federacije (FIG) ovaj veliki dvostruki posao dodijelio je Japanu nakon što je Danska u srpnju odustala od organizacije SP-a u sportskoj gimnastici u Kopenhagenu koje se trebalo održati sljedeće godine. Točni datumi o ova dva prvenstva biti će uskoro potvrđeni.

Japan je u povijesti već bio domaćin ovih natjecanja. Osaka 1999. i Mie 2009. ugostili su najbolje svjetske ritmičarke, Sabae 1995. i Tokio 2011. pak sportsku gimnastiku, no za gotovo milijunski grad smješten na otoku Kyushu, ovo će biti premijera.

-Kitakyushu, grad u kojem sam se rodio, nekada je bio prosperitetan grad zahvaljujući željezarama. Međutim, sada ima najstarije stanovništvo bilo kojeg grada u Japanu. Iz čeličnog grada postao je grad visokog standarda koji promovira načela održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Ovoga puta prihvatili smo izazov podupiranja gospodarskih aktivnosti i promicanja načela održivog razvoja kroz sport. Sretni smo i ponosni što se naša gimnastička obitelj može nositi s izazovom korištenja sporta kao alata za urbanu regeneraciju – rekao je Morinari Watanabe, predsjednik Svjetske gimnastičke federacije.

Japan će tako nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2021. samo dva mjeseca kasnije još jednom ugostiti najbolje što nudi svjetska ritmička i sportska gimnastika.

-Kao postolimpijsko naslijeđe, ovo Svjetsko prvenstvo biti će izvrsna prilika za nastavak promocije i razvoja gimnastike u Japanu. Ako uspijemo pokazati da se Svjetsko prvenstvo može održati u ovim teškim okolnostima, vjerujemo da će ono djelovati kao svjetionik nade za sve sportove poručio je predsjednik Japanske gimnastičke federacije, Hidenori Futagi.

Tagovi: japan, kitakyushu, natjecanje, Olimpijske igre, svjetska gimnastička federacija, svjetsko prvenstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE