Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Bizzare

Japanski ministar se ispričao jer je zakasnio tri minute na sastanak

Prošli se tjedan morao ispričavati jer je rekao kako se osjeća razočarano kada je čuo da su japanskoj vrhunskoj sportašici dijagnosticirali leukemiju

Objavljeno 22.02.2019
Lucija Tokić

Japanski ministar za Olimpijske igre Yoshitaka Sakurada  javno se ispričao nakon što je tri minute zakasnio na sastanak u parlamentu u četvrtak, izvijestio je u petak BBC.

Oporbeni zastupnici izjavili su kako je svojim kašnjenjem ministar pokazao nepoštovanje prema svojoj dužnosti i u znak prosvjeda su pet sati bojkotirali sastanak odbora za proračun.

Sakurada je suočen sa žestokim kritikama parlamentaraca nakon niza gafova.

Prošli tjedan je rekao kako se osjeća razočarano kada je čuo da su japanskoj vrhunskoj sportašici dijagnosticirali leukemiju.

“Ona je potencijalna dobitnica zlatne medalje (na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.), sportašica od koje smo imali velika očekivanja. Stvarno sam razočaran”, kazao je on nakon čega je bio prisiljen ispričavati se.

Godine 2016. također je kritiziran zbog opisivanja tzv. ‘žena za utjehu’, prisiljenih na pružanje seksualnih usluga japanskim vojnicima u vrijeme rata, kao “profesionalnih prostitutki”.

A prošle godine je Sakurada, koji je također ministar za kibernetičku sigurnost, rekao da nikada nije koristio računalo, dodavši da su to za njega uvijek radili njegovi podređeni.

Oporba opetovano poziva na njegovu ostavku.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: japan, ministar, Yoshitaka Sakurada,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE