Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Kolumna čitatelja

Jesmo li zbog koronavirusa morali blokirati gospodarstvo?

Sigurno da na pad gospodarskih aktivnosti utječe situacija u cijelom svijetu no mi smo takvo stanje dodatno pojačali odlukama „stožera“ i sad nas čeka kriza teža od 2008. godine

Objavljeno 30.04.2020
Andrija Lukretić

Tko danas može odgovoriti na to pitanje? Vjerojatno nitko. Možemo samo nagađati. A tih nagađanja siguran sam da će biti sve više kako vrijeme bude prolazilo. Na svu sreću pandemija u Hrvatskoj nije buknula. Kada se pogledaju slike iz Italije i Španjolske to izgleda zaista zastrašujuće. No upravo zbog toga, pitanje iz naslova često ćemo postavljati. Nismo osjetili velik udarac pandemije, a uvedenim mjerama sami smo si zadali udarac na polju gospodarstva. Sigurno da na pad gospodarskih aktivnosti utječe situacija u cijelom svijetu no mi smo takvo stanje dodatno pojačali odlukama „stožera“ i sad nas čeka kriza teža od 2008. godine. Ako je u pravu naš ministar financija, koji je to predviđanje izrekao na sjednici Vlade.

Bit će zanimljivo pratiti situaciju u Švedskoj te kako će njihov put utjecati na širenje pandemije. Švedski stručnjaci odabrali su pristup koji je znatno manje utjecao na gospodarsku aktivnost zemlje. Njihovi rezultati za sada nameću pitanje, zašto i Hrvatska nije napravila tako?

Marko, Rijeka

Tagovi: gospodarstvo, kolumna, pandemija, stožer, švedska, vlada,

Napišite svoju kolumnu o temi po Vašem izboru i pošaljite nam ju na kontakt redakcije, najbolje ćemo objaviti i podržati Facebook promocijom.
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE