Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Kašnjenje isporuke Pfizerova cjepiva, u prosincu se očekuju velike količine

“Sada posljednjih tjedana pojačan je interes necijepljenih osoba koje među ostalim najčešće potražuju cjepivo Pfizera za provedbu cijepljenja”

Objavljeno 22.11.2021
Ivona Amidžić

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) priopćio je da se ovaj i idući tjedan očekuju kašnjenja isporuke Pfizerova cjepiva, no ističu da će u prvom tjednu prosinca isporuka tog cjepiva biti u velikim količinama, pa zastoj neće utjecati na tijek cijepljenja.

Iz HZJZ-a ističu da se radi o malom kašnjenju u isporuci cjepiva, od nekoliko dana te poručuju da će se unatoč tome, cijepljenje odvijati bez zastoja.

“Cjepiva će biti više nego dovoljno za sve”, naveli su iz HZJZ-a.

U proteklih tjedana, u Hrvatskoj je došlo do povećane potražnje za cjepivom Comirnaty proizvođača Pfizer/BioNtech u Hrvatskoj iz više razloga. Ističu da je to zbog toga što se Comirnaty koristi za dovršetak cijepljenja za osobe koje su započele cijepljenje Vaxzevria cjepitvom, čiji je proizvođač Astra Zeneca te da se koristi kao “booster” doza kod osoba koje su primile Pfirezerovo, ali i Astra Zenecino cjepivo.

“Sada posljednjih tjedana pojačan je interes necijepljenih osoba koje među ostalim najčešće potražuju cjepivo Pfizera za provedbu cijepljenja”, ističu.

Napominju da su Pfizerovo i Modernino cjepivo oboje po vrsti mRNA cjepiva te da su podjednako učinkovita u pružanju zaštite od teških oblika bolesti COVID-19 i smrtnih ishoda te bolesti kod osoba koje su razvile zadovoljavajući imunološki odgovor nakon cijepljenje.

“Svih cjepiva ima dovoljno za nastavak provedbe cijepljenja protiv COVID-19”, zaključuju.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: cijepljenje, hzjz, isporuka, kašnjenje, pfizer,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE