Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Komadina: Županija je mnogo izgradila, ali i mnogo vremena i energije uložila u pomoć i spašavanje 3. maja

 Spominjući Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, Komadina je istaknuo da je to bio državni pilot projekt, kao prvi centar tog tipa.

Objavljeno 21.12.2018
Marko Leskovar

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na božićno-novogodišnjem županijskom prijemu u Opatiji u petak je ocijenio da je “iza nas zahtjevna godina u kojoj je županija mnogo toga izgradila, dogradila ili otvorila investicije, ali i mnogo vremena i energije uložila u pomoć i spašavanje 3. maja.”

“To je naše najveće brodogradilište, koje se zbog neodgovornosti vlasnika i uprave te zakašnjele reakcije Vlade RH nalazi pred stečajem, bez posla, novca, a nažalost i sa sve manje radnika”, rekao je.

Župan je rekao da su se radnici 3. maja, tražeći posao izvan granica Hrvatske, priključili sve većem egzodusu radno sposobnih hrvatskih državljana, što je, istaknuo je, bolna stvarnost s nesagledivim dugoročnim posljedicama za državu.

“Premda bez ikakvih formalnih ovlasti kao župan, nisam mogao ostati po strani te sam i svoje suradnike i cijelu Županijsku skupštinu angažirao na traženju rješenja za opstojnost brodogradnje na riječkim navozima. Iscrpili smo sve metode, od molbi do oštrih upozorenja, ali godinu zaključujemo a da se ne vidi izlaz za 3. maj”, rekao je Komadina. Županija je pokazala spremnost pomoći radnicima osnivanjem Fonda solidarnosti, kako bi bar malo olakšali život djeci trećemajaca, istaknuo je župan.

Spominjući Županijski centar za gospodarenje otpadom Marišćina, Komadina je istaknuo da je to bio državni pilot projekt, kao prvi centar tog tipa.

“S obzirom na aktualna događanja, narušenu kvalitetu života okolnog stanovništva zbog problema u radu centra, očito nije baš dobro da ste u svemu prvi”, naglasio je.

“Sva kritika opravdano nezadovoljnih mještana usmjerena je prema Županiji, pa i meni osobno, premda nismo bili ni investitor, niti smo birali tehnologiju”, rekao je.

Tagovi: 3. maj, komadina, Rijeka,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE