Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Krenula biciklistička karavana iz Siska prema Vukovaru

Biciklističkoj ekipi iz Siska je ovo prvi maraton u Vukovar, nadaju se da će to postati tradicija kao maraton koji organiziraju od Siska do Vodica u čast poginulim vatrogascima na Kornatima

Objavljeno 09.11.2018
Lucija Tokić

U počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama u Vukovaru, iz Siska je danas ujutro krenuo trodnevni biciklistički maraton “Sisak za Vukovar”.

Karavanu je organizirala biciklistička ekipa “Kraljevi” iz Siska, kojoj je to prvi maraton u Vukovar, ali se, kako ističe njezin predsjednik Fran Jerkić, nadaju da će to postati tradicija. Podsjetio je kako je tradicija postao i biciklistički maraton koji ta udruga organizira od Siska preko Bihaća do Vodica u počast vatrogascima poginulima na Kornatima.

Biciklistima iz Siska putem će se pridružiti biciklisti iz Kutine, Nove Gradiške, Slavonskoga Broda, Okučana i Đakova, a u Vukovar namjeravaju stići u nedjelju, 11. studenoga oko podneva. Noćit će u školskim sportskim dvoranama u Novoj Gradiški i Đakovu, a povratak u Sisak planiran je autobusom sisačkog Autoprometa. Kako je rekao direktor sisačkoga gradskog trgovačkog društva Darko Majić, tako Autopromet podupre mlade Siščane u bavljenju sportom te odavanju počasti braniteljima herojskog Vukovara.
Iz Siska je na put dug nešto više od 300 kilometara krenulo osam biciklista, među kojima su četiri dame.

Biciklistička karavana vozi se pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: biciklistički maraton, sisak, Vukovar,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE