Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Kujundžić: Tko ne vidi reforme u zdravstvu neka ide okulistu

"Uistinu se provode ozbiljne reforme, ozbiljne stvari se u hrvatskom zdravstvu u pozitivnom smislu događaju", rekao je Kujundžić

Objavljeno 22.11.2018
Lucija Tokić

Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je ustvrdio da se u hrvatskom zdravstvu događaju “ozbiljne reforme”, a one novinare koji ih ne vide uputio je na okulistički pregled.

“Uistinu se provode ozbiljne reforme, ozbiljne stvari se u hrvatskom zdravstvu u pozitivnom smislu događaju”, odgovorio je Kujundžić pred Banskim dvorima novinaru koji ga je uoči Vladine sjednice pitao kada misli početi provoditi reforme ili će i dalje “krpati rupe” s dvije milijarde kuna više koje će zdravstvo u proračunu dobiti iduće godine.

Na primjedbu da te reforme nitko ne vidi, Kujundžić ga je uputio da ode okulistu dodavši kako “ozbiljan novinar vidi da se događaju ozbiljne stvari u zdravstvu”.

Za dvije milijarde kuna više za zdravstvo u proračunu za iduću godinu rekao je kako “nikakve milijarde nisu dobivene, jer je to proračun”.

Ponovio je tezu da je 750 eura po glavi stanovnika godišnje za zdravstvo puno manje od potreba suvremene medicine.

“Kamo sreće da imamo više. To ne znači da ne trebamo paziti na svaku lipu koja se troši u zdravstvu”, rekao je ministar.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: ferorma, Milan Kujundžić, zdravstvo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE