Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

LEGO igraonice i LEGO radionice u Centru za mlade Dubrovnik

Najmlađi su sastavljali razne modele a stariji su na radionicama razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem

Objavljeno 09.07.2022
Dorotea Hajduković

Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije održala je 1. i 2. srpnja 2022. godine, 4 LEGO igraonice i 4 LEGO radionice “Obnovljivi izvori energije” u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik. Radionicu je vodio tajnik Zajednice Tomo Sjekavica. Na LEGO igraonicama najmlađi su sastavljali razne modele prema svojim idejama, a dio njih je sastavljao LEGO modele pomoću pripremljenih nacrta.

Stariji polaznici (učenici od 5. do 8. razreda osnovne škole) su sudjelovali na LEGO radionicama “Obnovljivi izvori energije”. Na radionicama polaznici su razvijali vještine praćenja tehničkog nacrta, osnove električnog strujnog kruga, praktičnu primjenu vjetrogeneratora, solarne ploče, te punjenje akumulatora i baterija mehaničkim putem.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Tagovi: dubrovnik, Hrvatska zajednica tehničke kulture, HZTK, lego igraonica, Lego radionica, STEM ljeto,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE