Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Međunarodni tajnik Mosta o pozivu Selmi Cikotiću na konferenciju u Zagrebu

Poziv Selmi Cikotiću na konferenciju u Zagreb i Osijek poniženje je za žrtve

Objavljeno 18.03.2021
Darija Kovačić

Međunarodni tajnik Mosta Zvonimir Troskot, osvrnuo se na činjenicu da ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, koji se navodi kao osumnjičenik za ratne zločine i progon Hrvata iz Bugojna, sudjeluje kao predavač na znanstveno-stručnoj konferenciji pod nazivom ”Migracije i identitet: kultura,ekonomija,država(2)” koja se održava u svibnju u Zagrebu i Osijeku.

Naime, Selmo Cikotić je 1993. i 1994. godine bio zapovjednik na prostoru s kojeg je protjerano 15 tisuća Hrvata, gdje su počinjeni strašni zločini, mučenja i gdje još uvijek tragamo za kostima ubijenih.  Uz Dževada Mlaću, Selmu Cikotića Hrvati Bugojna navode kao najodgovorniju osobu za progon, mučenje, uništavanje imovine i strašne torture unutar bugojanskih logora.

“Iako podržavam svaki oblik konstruktivne rasprave, te pravo svake osobe na slobodu izricanja stavova, smatram neprimjerenim da u hrvatskom javnom prostoru kao ugledne i relevantne predavače pozivamo one koji su osumnjičeni za zločine nad Hrvatima u BiH. Važno je raspravljati i čuti različite stavove, ali prije svega moramo misliti na dostojanstvo naših državljana, koji i danas vape za pravdom. Zbog istinskog pomirenja i suživota, te  relaksacije odnosa, važno je tragati za istinom, pravdom i razumijevanjem, a nikako ne dopustiti postupke koji ponižavaju i produbljuju rane onima koji i danas osjećaju posljedice strašnih zločina, za koje je i predavač Selmo osumnjičen”, rekao je Troskot.

Foto: arhiva/Most

Tagovi: bih, Bugojno, konferencija, most, progon Hrvata, ratni zločin, selmo cikotić, zvonimir troskot,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE