Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Viralno

Mirno more Kapetane, cijela Hrvatska ti prati trag u beskraju!

Iako u pjesmi pjeva 'dva put san umra' - za nas nije niti jednom! Uz ovakvu podršku, ispraćaj i trag koji je ostavio, živjet će vječno! 

Objavljeno 31.07.2018
Antonela Verković

Ne samo da je cijela Hrvatska pogođena odlaskom ‘Morskog vuka’, nego i cijela regija, a rekli bismo i šire! Njegovi hitovi odjekuju iz svih kafića, restorana, čak i ureda – sve to u čast dostojnog ispraćaja Olivera Dragojevića! Bareza je istaknuo kako smo od nedjelje, kada je Oliver umro, svi gubitnici bez obzira, kako se izrazio, tko smo, odakle dolazimo, kojim se poslom bavimo, kojem se Bogu molimo ili ne molimo.

Danas je dan nacionalne sućuti i održana je komemoracija u Splitu njemu u čast. Komemoracija bila je ispunjena snažnim emocijama i riječima podrške njegovih suradnika, obitelji i prijatelja. Dostojno Kapetanu!

Jakša Fiamengo je istaknuo kako je Oliver Dragojević bio tako velik u svojem poslu da ga nitko ne može nadmašiti. – Svojim djelovanjem Oliver je postao dalmatinskim spomenikom, a Split, Dalmacija i Hrvatska mogu biti ponosni na njega – rekao je Bareza. Ocijenio je da je Oliver glazbenicima bio svjetionik i putokaz kojim putem krenuti i kako se može istododobno biti i najveći najskromniji, te kako se može uspjeti bez skandala.

– Bez Oliverova naslijeđa ovo podneblje bilo bi neizmjerno siromašnije. Imali smo od koga učiti – od najvećeg – poručio je Nikša Bareza, kojem je glas za vrijeme obraćanja više puta podrhtavao na rubu plača.

“Kapetane, sve je kako triba”

Pjevač Zlatan Stipišić Gibonni za Olivera je rekao da je “najslavniji i najveći”.
– Oliver je rekao kako je on na svom brodu i kapetan i sluga, ja znam da je mislio na svoj brod, a svi koji smo mu prijatelji znamo da je to istina o svim drugim segmentima života, i o njegovoj muzici i kakav je bio u društvu – prvi a za sebe uvijek zadnji. Ja bi želio reći svome kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za tebe – rekao je Gibonni zaplakavši na pozornici splitskog HNK-a izgovarajući te riječi.

– Otišao je iscjelitelj pjesmom, čovjek čije su se pjesme pokazale kao terapija. Ostavio je neizbrisiv trag – istaknuo je Jurkić. Za vrijeme komemoracije mjesne su klape otpjevale nekoliko Oliverovih pjesama, a na višemetarskom video-zidu na pozornici splitskog HNK prikazno je nekoliko video snimki na kojim Oliver izvodi svoje hitove.
Komemoracija je završena višeminutnim pljeskom u čast Olivera te su nazočni zapjevali njegov bezvremenski hit “Vjeruj u ljubav”.

SPLIT ZA OLIVERA

 

 

 

Tagovi: HNK Split, komemoracija, oliver dragojević,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE