Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Politika

Mostovu listu za Europski parlament; Petrova, Čikotić i Prskala podržava i Zvonimir Troskot!

Božo Petrov i njegovi suradnici apsolutno su najprihvatljiviji izbor Troskotu, a kao vjernici bez namjere za indoktrinacijom drugih i kao ekipa usmjerena konstruktivnim potezima i kritici vladajućih

Objavljeno 28.03.2019
Alan Srčnik

Distanciran od Željke Markić, a izuzetno snažnog utjecaja i doprinosa u infrastrukturi inicijative Narod odlučuje, neformalno povezane s nekoliko katoličkih udruga i zajednica, suprostavljen istovremeno politički i socijalno destruktivnoj Hasanbegovićevoj desnici tek kozmetičkih promjena naziva ulica i slično, nekadašnji čelnik spomenute inicijative Zvonimir Troskot podržao je Ivana Prskala, trećeg čovjeka s Mostove liste za Europski parlament, što je eksplozivno jak ‘vjetar u jedro’ Mostovaca na putu do dva mandata u Bruxellesu.

Božo Petrov, kao prvi s liste, svoje će eventualno mjesto u Europskom parlamentu prepustiti kandidatu s najviše preferencijalnih glasova sa svoje liste, dočim će inicijativa svojom snagom sasvim sigurno osigurati i drugo parlementarno mjesto. Troskot je podržao upravo Ivana Prskala, trećeg na listi. Sve to sugerira kako će Most figurirati za jednako ključnu figuru u europskim institucijama, korak za HDZ-om i SDP-om.

Božo Petrov i njegovi suradnici apsolutno su najprihvatljiviji izbor Troskotu, a kao vjernici bez namjere za indoktrinacijom drugih i kao ekipa usmjerena konstruktivnim potezima i kritici vladajućih.

Troskot se od razilaženja sa Željkom Markić nije odveć pojavljivao u javnosti. Pričekao je, odvagao i stavio se na stranu Mosta NL.

Naime, Most nezavisnih lista predstavio je kandidacijsku listu za izbore članova u Europski parlament. Nositelj liste je predsjednik stranke Božo Petrov, a potom slijede Sonja Čikotić, Ivan Prskalo, Ines Strenja, Ružica Vukovac, Robert Podolnjak, Ljubica Ambrušec, Nizar Shoukry, Ivan Bekavac, Mato Tomljanović, Ivan Matić i Miro Bulj.

– Most će uvijek i svugdje štititi interese hrvatskog čovjeka u kojeg se drugi kunu, a bitan im je samo na dan izbora. Most neće zaboraviti svoje gradove i sela u dalekoj Europi, niti će biti omamljen slatkim riječima eurobirokrata. Navikli smo na jednoga u Hrvatskom saboru  – izjavio je netom nakon predstavljanja kandidata Nikola Grmoja, a koje se nije našao na listi …

– Obećavam da ćemo jednako ustrajno hrvatske interese braniti i u Europskom parlamentu zaključio je Grmoja.

Zanimljivost koju je uveo Most NL bilo je i predstavljanje kandidatkinja i kandidata videom, a gdje su govorili i iste predstavili njihovi prijatelji, obitelji i suradnici, gdje su potom kandidati istaknuli teme za koje će se posebno zalagati u Europskom parlamentu.

– Želite li Hrvatsku u kojoj mladi mogu naći posao, u kojoj radnici imaju pristojne plaće, Hrvatsku u kojoj poduzetnici imaju nade za raditi, Hrvatsku u kojoj umirovljenici ne trebaju kopati po kontejnerima, Hrvatsku u kojoj smijete reći što mislite a da zato ne budete kažnjeni, Hrvatsku u kojoj se i vas pita za mišljenje, onda ćete izaći na izbore – pozvao je uvodno birače na izbore Božo Petrov, a potom poentirao …

– Svojim neizlaskom ili izlaskom na izbore govorite koga podržavate ili kakvoj Hrvatskoj pripadate. Samo taj dan se pita baš vas kakva Hrvatska treba biti. Samo na vama je odluka hoćete li izaći na izbore pa će Hrvatska biti korak bliže onoj kakvu sanjate – zaključio je prvi čovjek Mosta.

foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ml

Tagovi: božo petrov, ivan prskalo, most nl, nikola grmoja, zvonimir troskot,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE