Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Black News

Na brodu “Jadran” u Tivtu krio se kokain, uhićena jedna osoba

Brod Jadran trebao je sa studentima kotorskog Fakulteta za pomorstvo isploviti u petak

Objavljeno 20.04.2019
Tamara Lemajić

Nekoliko desetina kilograma kokaina zaplijenjeno je na školskom brodu Mornarice VCG, jedrenjaku “Jadran“ u Tivtu, a jedna je osoba uhićena, objavljeno je u subotu pošto je u petak vojna policija zaplijenila pošiljke sumnjajući da se radi o psihoaktivnim tvarima.

Brod Jadran trebao je sa studentima kotorskog Fakulteta za pomorstvo isploviti u petak na petnaestodnevno školsko krstarenje do Turske i Grčke, objavili su mediji.

Zbog pokušaja krijumčarenja milijunski vrijedne pošiljke uhićen je najmanje jedan član posade tog ratnog broda. Neslužbeno se doznaje da je riječ o starijem vodniku Dušku Radenoviću i on je za sada jedini osumnjičen za pokušaj ‘šverca’ narkotika.

Time je nanesena nemjerljiva šteta ugledu školskog broda „Jadran“, Mornarice i oružanih snaga Crne Gore, navodi ministarstvo obrane.

Radenovića sumnjiče da je proteklih dana, tijekom priprema broda za krstarenje, kada je na “Jadran” bila donesena hrana za dvotjedni boravak gotovo 80 ljudi na moru, unio te zatim u jednoj od prostorija na brodu sakrio veću količinu narkotika.

Prema neslužbenim informacijama, pretragom i pretresom broda pronađeno je između 50 i 60 kilograma kokaina.

Službene osobe otkrile su “da određene kriminalne skupine imaju namjeru iskoristiti krstarenje školskog broda ‘Jadran’, koje je bilo planirano za danas, 19. travnja 2019. godine, za provođenje kriminalnih aktivnosti”, objavilo je u petak ministarstvo obrane koje je obavijestilo Upravu policije i nadležno tužilaštvo.

Zbog sumnje da iza pokušaja krijumčarenja najvrednijim brodom Mornarice VCG stoji ozbiljna organizirana kriminalna skupina, istragu je preuzelo Specijalno državno tužilaštvo.

foto HINA/ ds

(Hina)

Tagovi: brod, kokain, krijumčarenje,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE