Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Trending

Najtraženiji terorist iz BiH prebjegao iz Sirije u Libiju?

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovine dobile su informaciju kako je Nusret Imamović pobjegao s područja BiH-a i trenutačno se skriva u Libiji

Objavljeno 06.03.2019
Lucija Tokić

Sigurnosne agencije u Bosni i Hercegovine dobile su informaciju kako je Nusret Imamović, nekadašnji vođa zajednice radikalnih islamista u BiH, koji se borio u redovima terorističkih organizacija u Siriji, pobjegao s tog područja i trenutačno se skriva u Libiji, tvrdi u srijedu sarajevski “Dnevni avaz”.

Pozivajući se na neimenovane izvore iz sigurnosnih službi, list navodi kako je Imamović uspio stići u Libiju početkom veljače, a zajedno s njim u tu su zemlju prebjegli i članovi njegove obitelji odnosno supruga i troje djece.

Imamović je bio vođa zajednice radikalnih islamista-selefija, čije je sjedište bilo u selu Gornja Maoča kod Brčkog. U Siriju je otišao 2013. godine i tamo se pridružio skupini pod nazivom Fronta Al-Nusra, jednoj od terorističkih organizacija koja je uz Islamsku državu (IS) ratovala za uspostavu kalifata na području Sirije i Iraka.

Uz Imamovića su navodno u Libiju stigli i drugi pripadnici Al-Nusre koji su mu ujedno tjelesni čuvari.

Imamović je prije bijega u Libiju uglavnom boravio u sirijskom gradu Azazu, koji je bio uporište islamističkih terorista, a njih su tamo porazile ruske snage.

Na Interpolovoj crvenoj potjernici i dalje se nalazi skoro 25 bosanskohercegovačkih državljana zbog pridruživanja ISIL-u i terorističkim organizacijama u Siriji i Iraku.

Ime Nusreta Imamovića je već godinama na Interpolovim crvenim tjeralicama. Policije diljem svijeta tragaju za njim zbog povezanosti s terorizmom, a zajedno s Imamovićevima na popisima traženih je još najmanje 25 državljana BiH koji su se odlučili pridružiti teroristima u Siriji i Iraku.

Interpol tako već tri godine traga za Ramom Grahovićem, Ibrom Ćufurovićem, Edinom Pečenkovićem, Jasminom Keserovićem, Sulejmanom Mešanovićem, Senadom Kasupovićem, Saudijcem s putovnicom BiH Ahmedom Zuharijem, Amirom Džinićem, Hamzom Labidijem, Edinom Alijevom, Samidom Cicvarom, Naserom Arnautom, Adnanom Hodžićem i Edinom Muftićem.

(Hina)

foto: YouTube (screenshot)

Tagovi: bih, Libija, Sirija, terorist,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE