Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Nastava sisačke Ekonomske škole na jednom mjestu, u Strukovnoj školi

Namjera je bila da se nastava organizira u čvrstim objektima u mjestima gdje su učenici polazili nastavu

Objavljeno 01.09.2021
Ivona Amidžić

Sisačka Ekonomska škola, koja je u potresu bila jako oštećena, a učenici su nastavu polazili na tri lokacije, novu školsku godinu organizirat će na jednom mjestu, u prostoru Strukovne škole u Sisku.

Ugovor o korištenju prostora su potpisali sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, ravnateljica Ekonomske škole Marina Jovanić i ravnateljica Srednje strukovne škole Kotva, Sabina Kolundžić.

Tako će 244 učenika na nastavu za tjedan dana krenuti u prostoru Strukovne škole u Sisku.

“Posljednja 2,5 mjeseca za nas je kao osnivača bio veliki izazov kako nastavu za učenike iz oštećenih škola organizirati u njihovim gradovima. U protekle su dvije godine učenici proživjeli mnogo toga, radeći u neprimjerenim uvjetima. Nastavom na jednom mjestu uvjeti rada će im biti osjetno povoljniji”, rekao je župan Celjak.

Podsjetio je i da je u razornom potresu na području Sisačko-moslavačke županije bilo oštećeno 27 školskih objekata. Većina ih je već sanirana, a devet još čeka obnovu.

Namjera je bila da se nastava organizira u čvrstim objektima u mjestima gdje su učenici polazili nastavu. Izuzetak je jedino škola u Glini, gdje će se privremeno koristiti modularni objekt, rekao je župan Celjak.

Na uspješnom dogovoru o korištenju prostora zahvalila je ravnateljica Ekonomske škole Marina Jovanić.

Pripreme za početak nastave su u završnoj fazi i još je nužno samo prenijeti dio opreme i namještaja. Objekt Srednje strukovne škole je dostupan učenicima, koji do njega mogu i pješice, a nije daleko niti od željezničkog i autobusnog kolodvora. Promjenom lokacije, ostvarit će se i goleme uštede na prijevozu učenika.

Ravnateljica Jovanić je rekla da će broj učenika vjerojatno biti i veći od dosad upisanih, jer predstoji odluka o rješenju još nekoliko zamolbi za upis.

Nakon potpisa ugovora, potpisnici ugovora su razgledali školske prostore. Inače, sisačka Ekonomska škola Sisak, u kojoj je zaposleno 40 djelatnika, provodi dva obrazovna programa, za ekonomiste i poslovne tajnike.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: ekonomska škola, nastava, sisak, učenici,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE