Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Gospodarstvo

Nove cijene goriva

Ove će cijene vrijediti iduća dva tjedna. Vladina uredba kojom se omogućavaju te cijene primjenjuje se od danas i, kako je jučer na presici rekao premijer Andrej Plenković, odnosi se na 94 posto postaja

Objavljeno 21.06.2022
Dorotea Hajduković

VLADA je jučer odlučila fiksirati najviše maloprodajne cijene na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama pa su od ponoći skočile cijene goriva na benzinskim crpkama na autocestama.

Skuplje gorivo na autocestama, na pumpama izvan autocesta vrijede dosadašnje cijene

Eurodizel na autocestama od danas košta 14.57 kuna po litri, a eurosuper 95 14.06 kuna.

Te će cijene vrijediti iduća dva tjedna.

Na svim benzinskim pumpama koje se nalaze izvan autocesta ostaju cijene koje su vrijedile i dosad.

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama u iduća dva tjedna tako će i i dalje koštati 13.08 kuna, a osnovnog benzina eurosuper 95 13.50 kuna. Plavi dizel košta 9.45 kuna po litri. Fiksirane cijene ne odnose se na premium goriva.

Vladina uredba kojom se omogućavaju te cijene primjenjuje se od danas i, kako je jučer na presici rekao premijer Andrej Plenković, odnosi se na 94 posto postaja.

“Da vlada nije reagirala, na svim bi crpkama benzin od sutra koštao 14.57 kuna, dizel 14.06 kuna, a plavi dizel 10.93 kune”, rekao je Plenković. Plenković kaže da su, zahvaljujući svim dosadašnjim vladinim mjerama, cijene benzina niže za 2.45 kuna, dizela 3.56 kuna, a plavog dizela za 2.38 kuna.

Tagovi: autocesta, benzin, cijene goriva, dizel, gorivo,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE