Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lokalne vijesti

Novi turistički sadržaj u Zagrebačkoj županiji – 85 km staza za iskusne jahače, ali i za početnike

Predstavljanje konjičkih staza u općini Orle

Objavljeno 27.04.2021
Darija Kovačić

“Jačanje kontinentalnog i ruralnog turizma kroz 85 km staza za iskusne jahače, ali i za početnike dio je plana koji će obogatiti turističku ponudu Zagrebačke županije u kojoj će moći uživati svi ljubitelji prirode i jahanja kao i svi oni koji nakratko žele pobjeći od vreve gradskog života”, objašnjava načelnik općine Orle Ervin Vujica ističući činjenicu da se cjelokupni sadržaj nalazi nadomak Zagreba te da općina Orle time postaje prva u ovom dijelu Hrvatske sa obilježenim jahačkim stazama.

Naime, u nedjelju 2. svibnja 2021. bit će upriličeno svečano otvorenje prve i najduže staze (23 km), koje je realizirano u suradnji s Konjičkim centrom Miklin koji već 30-ak godina postoji i djeluje u Bukevju te CSBA (Country Security & Business Academy), koja djeluje u sklopu konjičkog centra, a suosnivač je umirovljeni časnik HV-a Željko Matejčić koji je ujedno i idejni začetnik projekta.

“Naš konjički centar dugi niz godina okuplja ljubitelje plemenitih životinja te im daje iskustvo jahanja u gotovo netaknutoj prirodi. Raduje nas novi projekt u suradnji s Općinom. Željko Matejčić i ja smo prilikom kreiranja jahačkih staza projahali više od 203 kilomentra te odabrali 85 km različitih staza od kojih svaka nosi posebno iskustvo, neke su namjenjene iskusnim jahačima, a neke početnicima, a i prirodno okruženje je raznoliko”, objašnjava vlasnik Konjičkog centra Ivan Miklin.

Načelnik Vujica objašnjava kako je fokus na ruralnom razvoju koji konkretno znači u skorije vrijeme i otvaranje smještajnih kapaciteta za sve posjetitelje te omogućavanje najkvalitetnije gastronomske ponude od lokalnih OPG-ovaca te dodaje kako je ovo jedan u nizu razvojnih projekata općine Orle za koji vjeruje da će značajno doprinijeti i turističkoj ponudi cjelokupne županije.

Željko Matejčić, ističe kako će ove konjičke staze u općini Orle privući konjare iz cijele Hrvatske, kao i Europe.

“Na samom danu otvorenja prve staze sudjelovat će konjari Konjičkog centra, Sisački, Podkalnički i drugi, međutim želimo napomenuti da će se poštovati sve propisane epidemiološke mjere”, ističe Matejčić.

Ukoliko najmlađi posjetitelji budu htjeli jahati imat će priliku, a svečanost otvorenja uveličat će nastup Kulturno-umjetničkog društva Veleševac kao i Kulturno-umjetničkog društva Slavuji Bukevje.

U organizaciji sudjeluju i Klub žena Orle, Udruga mladih Orle te Klub mladih Veleševac, a otvorenju će nazočiti povjesničar, scenarist i redatelj Vladimir Brnardić te glumac Dušan Bučan.

Foto: Općina Orle/Konjički centar Miklin

Tagovi: jahači, općina orle, staze, turizam, zagreb, zagrebačka županija,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE