Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Određen datum za nastavak Plazma Sportskih igara mladih

Podršku Igrama uputile su i svjetske sportske zvijezde Darijo Srna, Luis Figo, Slaven Bilić, Domagoj Duvnjak, Luka Modrić...

Objavljeno 24.04.2020
Ivona Amidžić

Neko se vrijeme nije znalo kada će se ponovno nastaviti sva sportska događanja i hoće li to biti uskoro. Sad je odlučeno kako uz upute Nacionalnog stožera civilne zaštite sve aktivnosti ove amaterske, možemo reći i najveće takve, sportske manifestacije u cijeloj Europi imaju zeleno svjetlo.

Govorimo naravno o nastavku sezone Plazma Sportskih igara mladih. Nastavak se očekuje 25. svibnja, a Igre uživaju podršku brojnih ambasadora i simpatizera.

Jedan od njih je i Luis Figo, nogometaš svjetske slave: “Dragi moji prijatelji iz Sportskih igara mladih iz Srbije, Bosne i Hrvatske, vjerujem da ste nestrpljivi za povratak na sportske terene. Jedva čekam i radujem se nastavku Igara uskoro. Navijam za sve vas. Dotad, ostanite kod kuće i budite zdravo.”

Svoje pozdrave i nestrpljenje za nastavkom sezone poslali su i Darijo Srna, Slaven Bilić, najdugovječniji ambasador Igara Predrag Mijatović, zatim podršku iz Slovenije poslao je i Aleksander Čeferin, Predsjednik UEFA-e koja je od ove godine partner Plazma Sportskih igara mladih u promociji ženskog nogometa, Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za budžet i administraciju i ambasador Igara te mnogi drugi.

Novi ambasadori

U travnju su se velikoj sportskoj obitelji ambasadora priključili i rukometaši Nikola Karabatić, Domagoj Duvnjak te Luka Karabatić. Svi su postali dio preventivne kampanje #KodKuceJeZakon koju su podržali i Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Erikkson.

Plazma Sportske igre mladih godišnje okupljaju više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. Njima je omogućeno da se prijave i okušaju u čak deset različitih sportova (Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), koji su za djecu besplatni.

Tagovi: ambasadori, djeca, plazma, sportaši, sportske igre mladih,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE