Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Lifestyle&Tech

Online obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

"Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu"

Objavljeno 09.02.2021
Ivona Amidžić

Centar za sigurniji internet Hrvatska s partnerima i suradnicima u utorak, 9. veljače obilježava Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj podizanje svijesti o novim, ali i postojećim mrežnim problemima, a slogan za 2021. godinu je „Zajedno za bolji internet“, prenosi Radio Osijek.

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske komisije organizira Dan sigurnijeg interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udružuje se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na internetu.

Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina s kreiranja „sigurnijeg“ interneta prebacio na kreiranje „boljeg“ interneta, zato slogan ove godine i jest “Zajedno za bolji internet”.

“Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu”, poručuju iz Centra.

Uz Međunarodni dan sigurnijeg interneta Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmu godinu zaredom organizira aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA SIGURNIJEG INTERENTA:

  • 11.00  ZOOM webinar za djecu i mlade pod nazivom „Gdje si ti u digitalnoj džungli?“, na kojemu će prisustvovati  poznati Youtuberi i gosti iznenađenja, koji će govoriti o svom iskustvu na internetu, a nakon toga odgovarati na pitanja koja će postavljati djeca i mladi. Za djecu i mlade NIJE POTREBNA registracija niti kreiranje računa na ZOOM-u, no broj mjesta je ograničen. Link za sudjelovanje bit će proslijeđen školama i sudionicima koji su na vrijeme izvršili prijavu za obilježavanje Dana.
  • 13.00 ZOOM webinar za stručnjake, na temu „Jačanju kapaciteta stručnjaka za rad u digitalnom okruženju”.

Izlagači:

  • doc. dr. sc. Lucija Vejmelka – Studijski centar socijalnog rada Zagreb, 
  • Ines Lazarević Rukavina – Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Odsjek za prevenciju nasilja,
  • mag. psihologije Kristina Krulić Kuzman – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se putem slijedećeg linka – Registracija za webinar za stručnjake. Broj sudionika je ograničen.

ONLINE KVIZ za djecu i mlade o sigurnosti na internetu dostupan za rješavanje putem mobilne aplikacije na sam dan u vremenu od 9.00 do 19.00 sati.

Mobilna aplikacija će biti dostupna 09. veljače za besplatno preuzimanje i instaliranje na mobitele i tablete na web stranici: http://www.dansigurnijeginterneta.org.

“Za pristupanje kvizu ne trebate ostavljati svoje osobne podatke. Nakon što riješite kviz dobit će te povratnu informaciju o vašem rezultatu te će vam biti dodijeljen jedinstveni KOD koji trebate pohraniti (obavezno napravite screenshot – sliku zaslona). Screenshot je dokaz koji vam je potreban za preuzimanje nagrade, ukoliko budete izabrani”, objašnjavaju iz Centra.

“Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora do 19 sati na dan kviza. 11. veljače 2021. na internet stranici http://www.csi.hr objavit ćemo informacije o dobitnicima nagrada te vas pozivamo da pratite našu stranicu kako biste vidjeli jeste li osvojili vrijedne nagrade. Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade”, dodaju.

foto: unsplash

Tagovi: centar za sigurniji internet, dan sigurnijeg interneta, internet, program,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE