Nacionalni portal logo za ljude sa stavom, portal sa stavom!

Sport

Osječki novi stadion se gradi punom parom! – piše OsijekNEWS

Završena je prva faza radova na izgradnji novog stadiona NK Osijeka - uklonjen je humusni sloj, a kad će se to moći reći i za nacionalni stadion?

Objavljeno 19.08.2018
Antonela Verković

Stigle su dvije za pristupnu cestu i jednu za nasip terena. Nakon što je stiglo to ”zeleno svjetlo” za gradnju – nije bilo ni trenutka praznog hoda i odmah se krenulo u daljnje akcije.

Svi oni koji šetaju uz desnu obalu rijeke Drave ili se biciklom voze uz Pampas, na potezu od Hrvatskih voda do Hipodroma, svakodnevno mogu svjedočiti intenzivnim radovima na projektu izgradnje novog stadiona i Kampa Škole nogometa NK Osijek. Kada je riječ o šetnji, šetači ne brinite – iako su radovi intenzivirani, šetnica je i dalje otvorena na tom ”potezu”.

Već je završeno uklanjanje humusnog sloja, raščišćeno je korijenje uz travu i nisko raslinje. To je bio prioritet u proteklom razdoblju kako bi se teren mogao poravnati i da bi se krenulo u postavljanje geotekstila koji služi za odvajanje tla od budućeg tamponskog sloja nasipa.

STROJEVI NA GRADILIŠTU U PUNOM POGONU

Uglavnom, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a i vrijeme odgovara izvođačima, budući da nema puno kišnih dana nego je uglavnom sunčano. Na površini od 153.700 kvadratnih metara slijedi navođenje tamponskoga sloja koje će potrajati 60-ak radnih dana, a u sljedećoj fazi bit će postavljene, odnosno izbušene temeljne konstrukcije u obliku dubokih temelja tzv. ”pilota” – piše NK Osijek

U svakom slučaju, strojevi na gradilištu su u punom pogonu, a dnevno dolazi više od 200 kamiona. Pritom je angažirana domaća, osječka tvrtka, kao što se to i napominjalo pri samome projektiranju.

Tagovi: nk osijek, Osijek, stadion,

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?
Poziv

VIŠE IZ KATEGORIJE